Romantisch weekendje weg

2 juli waren Danjo en ik 5 jaar getrouwd! Toen de meiden klein waren gingen we regelmatig een weekendje weg, maar inmiddels doen we dat minder. Om drie kids onder te brengen is ook wat lastiger. Voor deze gelegenheid wilden de ouders van Danjo op alle drie de kids passen, dus dat was heel fijn. We wilden echt iets speciaals doen en daarom hadden we een tafeltje gereserveerd in Michelinster-restaurant Bretelli in Weert. Danjo had ook een hotelletje geboekt in Weert zodat we er lekker lopend naartoe konden.
In de ochtend brachten we de kids naar opa en oma en na een afscheid, met een traantje van mama, vertrokken we richting Eindhoven om daar een beetje te shoppen en rond te wandelen. Voor de lunch streken we neer bij Happy Italy. Ze zitten in meerdere plaatsen, maar wij waren er nog nooit geweest. Het is een mooie grote zaak en ademt een beetje de sfeer van Vapiano; Italiaans eten op een fastfoodmanier. De kaart barstte van de lekkere pasta’s en pizza’s, maar omdat het al best laat was, wisten we ons te beheersen en namen we twee panini’s die we fifty-fifty deden. Het waren superlekkere knapperige broodjes die rijkelijk belegd waren. We hadden de ‘con crudo’ met San Daniele ham, Parmezaanse kaas, rucola en balsamicodressing en de ‘peperone’ met ventricina salami, buffelmozzarella, aubergine en gegrilde paprika. Danjo werd nog heel erg in de verleiding gebracht om de pizza met aardbeien en mascarpone te bestellen, maar dat leek ons toch echt too much. In plaats daarvan namen we nog een citroen-meringuetaart die wat tegenviel.

Na deze geslaagde lunch wandelden we nog wat door de stad en namen bij het station nog een koffietje bij Coffeelab. Danjo nam een latte en ik een cappuccino. Je kreeg er een stukje bananenbrood bij en van de zelftap namen we nog een lekker koud watertje waarin plakjes citroen en sinaasappel zaten, verfrissend!

Koffie

In het hotel verraste ik Danjo met een fles champagne, een lekkere chocoladereep en aardbeitjes. Ik kreeg ook twee verrassingen, namelijk het parfum Chloé Love, dat ik heel graag wilde en een cadeaubon voor een Thaise massage. Na wat te hebben gerelaxt maakten we ons klaar voor het restaurant. We wandelden erheen en bij binnenkomst viel het ons op dat je niet per se heel netjes gekleed hoefde. We waren dus een tikkeltje overdressed, maar niet heel erg. We kregen een plaatsje achterin het restaurant.
Als eerste kregen we drie amuses, een eitje met piccalilly schuim, een macaron van tomaat met nog iets lekkers erop en een cakeje van biet met geitenyoghurt. Daarna kwam het eerste gerecht, dat waren kleine rouleaus van tonijn met wasabisorbetijs en allemaal andere lekkere en mooie dingen eromheen. Daarna zalm gepekeld in 12 kruiden met o.a. watermeloen. Hierna slibtong op een risotto met citroenschil. Vervolgens was het tijd voor vlees en kregen we kwartelboutjes en filet met doperwtjes en hierna rundvlees met groene asperges en een aardappeltorentje. Als dessert kregen we verschillende creaties van kers en ook een witte chocoladebolletje gevuld met basilicumcreme. Al met al was het allemaal erg lekker en omdat de gerechten elkaar vlot volgden was het ook goed te doen. We hebben eerder weleens in restaurants gegeten waar de tijd tussen de gangen toch wat langer was en op een gegeven moment ben je dan toch sneller verzadigd. Om 0.00u waren we weer in ons hotel.

De volgende ochtend hebben we lekker ontbeten in ons hotel en daarna hebben we een stadswandeling gemaakt in Eindhoven, omdat de winkels in Weert dicht waren. We kwamen langs monumenten en overblijfselen van de bloeiende Philips-periode. We lunchten twee lekkere pasta’s bij Vapiano ook een favoriet van ons en eveneens een keten. Ik nam mijn favoriet ‘scampi e spinaci’ en Danjo nam ‘salami e ricotta con rucola’.

20160703_140038 (2)
Hierna was het tijd om naar onze lieve drie snoesjes te gaan, die het ook heel erg naar hun zin hebben gehad. Hoewel het heerlijk was om even uit de kinderhectiek te zijn was het toch weer fijn om compleet met zijn vijfjes te zijn.

2 gedachtes over “Romantisch weekendje weg

Plaats een reactie