Uit eten bij Bo & Ro in Zoetermeer

Afgelopen vrijdag zijn Danjo en ik weer eens met zijn tweetjes uit eten geweest. Bij nader inzien vond ik het wel jammer, want Ferran ging uit logeren en het was ook leuk geweest om met de twee grote meiden wat te gaan eten. Maar dat hebben we de volgende dag ingehaald. We hadden besloten om bij Bo & Ro te gaan eten. We hadden er goede verhalen over gehoord en hoewel ik eerder mijn twijfels had, gingen we nu toch.
Het zit in een mooi pand waarbij er oude herinneringen naar boven kwamen toen Danjo en ik binnen stapten. Hier zat vroeger namelijk de Pastacompany waar Danjo en ik in onze studententijd vaak kwamen. We kregen een mooi plekje en uiteraard had ik van tevoren al de menukaart bekeken en besloten we voor de Rondreis te gaan, in eerste instantie zonder dessert. Dat betekende dat we 4 gangen kregen met verschillende gerechten van de kaart. Het enige verzoek was dat we liever geen lamsvlees wilden.De eerste gang werd mooi geserveerd op een robuuste houten plank en bestond uit verschillende lekkere hapjes. Er lagen plakjes bresaola op, geïmpregneerde meloen met limoncello, zelfgemaakte pesto en een stukje roomboter met avocado. Allemaal erg smakelijk. Verder lagen er flatbreads op die je zelf kon beleggen met basilicum, munt, dragon, lente-ui, radijs, feta, walnoot en dadel. Daarbij werd een dressing geserveerd die je er naar smaak over kon doen. De dressing was niet heel uitgesproken, maar het was een lekker leuk hapje.

Voorgerecht

Hierna kregen we een prachtige stellage geserveerd waarin drie soorten voorgerechtjes stonden. Het eerste was een stukje rauw rundvleesrolletje met een vulling met iets gerookts erin, maar we weten niet meer wat het precies was. Het tweede hapje was een tartaar van rauwe zalm en het derde een stukje geschroeide tonijn, heerlijk! Echt heel erg lekker en een superpresentatie.
Hierna kwam het tussengerecht waarbij we een rood wijntje namen, een Italiaanse fruitige wijn geadviseerd door de bediening. Het tussengerecht was de signature dish van het restaurant en was gestoofde kip in granaatappelstroop met saffraanrijst. Lekker, maar niet heel bijzonder.

Hierop volgde het hoofdgerecht dat bestond uit een stukje corvina vis met kreeftschuim en een stukje lamskotelet, dus toch lam! Danjo zei dat we hadden gezegd dat we dat eigenlijk niet wilden, maar nu het er toch lag, vond ik dat we het een kans moesten geven. De bediening en tevens manager, reageerde er heel leuk op dat als we het toch niet lekker vonden, we dat zeker kenbaar moesten maken en hij dan alsnog iets anders zou serveren. Maar wat was dat lekker. De smaak was helemaal niet sterk, het vlees was erg mals en de grillsmaak was heerlijk. We waren zo ondersteboven van het lam dat we vergeten zijn om een foto te maken. Naast de vis en het lamsvlees kregen we ook nog tijgergarnalen geserveerd met een zoetige saus met sesamzaadjes, ook erg lekker. We kregen van de manager een high five omdat het lamsvlees toch had gesmaakt.
Omdat het allemaal verrassend lekker was geweest, besloten we de rondreis uit te breiden met een nagerecht. We kregen weer een mooie samenstelling van desserts die bestond uit een stukje chocoladetaart, een zoute karamelpudding, boerenijs met een kletskopje en pannacotta met rode vruchten. Ik vond de desserts niet heel bijzonder, maar wel lekker.

Dessert

Al met al was het zeer geslaagd en komen we zeker terug. De prijs van een rondreis van 5 gangen is 40 euro, maar je kan ook a la carte eten en er is ook een kleinere rondreis van 25 euro.
De bediening kreeg van ons een dikke 10, vriendelijk, meedenkend, adviserend en gastvrij.

Plaats een reactie