Weekmenu week 11

Maandag Stamppot met snijboontjes, kool en ketjapspeklapjes
Vandaag weer een stamppotje van een receptenkaartje van de Lidl, meestal is dat het makkelijkst met de muziekles van de meiden. Ik heb het recept iets aangepast; de wortels en mosterd heb ik weggelaten. De ketjapspeklapjes waren erg lekker, hoewel ik eerst mijn bedenkingen had of dat lekker zou zijn bij de stamppot. Maar het was erg geslaagd en ik denk dat het wel een blijvertje wordt, want de kids vonden het ook erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gumbo met rijst
Vandaag iets uit de vriezer, wel zo makkelijk voor Danjo op zijn vrije dag. De gumbo was weer erg lekker met rijst.

Woensdag Spaghetti Bolognese van mijn oma
Dit is altijd een makkelijk recept om op terug te vallen. Spaghetti bolognese van mijn oma, lekker met rauwkost en augurk erbij en mijn tweede portie doe ik standaard op een witte boterham met roomboter, geleerd van mijn moeder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Lasagne van witlof met aubergine en geitenkaas
Vandaag een recept uit mijn vegetarische kookboekje van Andy MacDonald. Voor de kids maakte ik een variant met courgette en gewone kaas. Ik kookte er wat aardappeltjes bij. Phaedra miste een plakje ham om de witlof, maar wij vonden het zo wel lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag De Mac
Danjo was vandaag wat later en daardoor redde ik het niet meer om te koken voordat ik naar yoga ging. Omdat ik geen zin meer had om na yoga te koken, haalde ik voor ons eten bij de Mac.

Zaterdag Hapjes
Aangezien vandaag het het grote mensen feest van de meiden was, had ik niets gepland om te eten. We verrasten de kids met de Mac, omdat ze terecht verbolgen waren over het feit dat wij terwijl zij de avond tevoren in bed lagen, aan de Mac zaten. Wij zelf aten toastjes toen de kids in bed lagen, met eiersalade, filet en lekkere kaasjes.

Zondag Pizza, kapsalon en Thais
Om de verjaardag af te sluiten wilden we uit eten, maar omdat we geen zin meer hadden om de kou in te gaan, besloten we eten te bestellen. Phae wilde pizza, Emi een kapsalon en wij bestelden weer bij ons favoriete Thaise restaurant, Thai Fresh Express. Het was weer heerlijk. Als afsluiter maakte ik geflambeerde bananen, een favo van de kids.