Heerlijk weekje Belgisch Limburg, oliebollen, sneeuw, zwemmen, puzzelen, fritekes en wafels

We zijn rond oud en nieuw een weekje weggeweest naar België en het was heerlijk! Geen last van dagenlang en een nacht lang geknal en ook geen vuurwerklucht. We waren de vrijdag voor oud en nieuw vertrokken en hadden een supermooi huisje. Lekker ruim en nieuw en van alle gemakken voorzien. De eerste dag haalden we voor het eten een ketel (pan) frietjes op het park met wat snacks erbij. De volgende dag was oudjaarsdag en zijn we gaan zwemmen. We deden daarna een familie middagdut, zodat we allemaal 0.00u zouden halen, behalve Ferran dan. Ferran kreeg een gewoon maaltje van aardappeltjes, courgette en kippendij waar de meiden ook van mee snoepten. Daarna stalde ik alles uit voor ons feestmaal van hapjes en lekkernijen. Ik had thuis bowl gemaakt die erg goed was gelukt met een scheut wijn erin. Verder hadden we Indische huzarensalade, met bietjes en rundvlees, rillettes, kaasjes, dipjes, olijfjes, noem maar op. We hebben die avond eigenlijk geen oliebol meer gegeten, dus gelukkig hadden we ’s middags al een bolletje op. Na het eten gingen we nog wat vuurwerk afsteken voor ons huisje waarna Ferran ging slapen. Met de meiden keken we nog wat tv en ik was inmiddels verslaafd aan onze 1000 stukjes Disney puzzel. Om 0.00u klonken we met bubbels en wachtten we vol spanning tot de vuurwerkshow begon, maar die bleek er niet echt te zijn. Al met al lagen we er rond 1.30u in, dus gelukkig slapen de kids uit op vakantie.
De volgende dag gingen we naar het grote indoor speelparadijs. Die avond aten we even gewoon voor de balans, we aten aardappeltjes met broccoli en worstjes.
De volgende ochtend bleek het te hebben gesneeuwd. Supermooi, dus we besloten naar het wildpark om de hoek te gaan, waar hertjes en everzwijnen te zien zijn. We hebben ze die dag niet gezien. In de middag gingen we nog even naar de indoor speeltuin. Die avond aten we verschillende soorten kant en klare lasagne met salade en de lasagnes waren verrassend lekker.
De volgende dag zijn we in de middag naar Winterland in Hasselt gegaan. Een grote kerstmarkt met kermis erbij. De meiden gingen met Danjo in de achtbaan en we aten er broodjes bratwurst. Na glühwein, een wafel met kersen voor mij, crêpe voor Ferran en suikerspin voor de meiden was het wel welletjes. Het was ook echt heel koud met een gure wind.
De volgende dag stond een dagje shoppen op het programma. We gingen weer naar Hasselt en voor de lunch streken we neer bij een Taverne waar ik de lokale specialiteit heidegras bestelde. Flinterdunne frietjes met een steak eronder verstopt. Bij thuiskomst maakten we de puzzel af. We aten die avond een salade met meloen, rauwe ham en mozzarella en na het eten gingen de meiden nog zwemmen met Danjo.
De volgende dag scheen de zon en gingen we weer naar het wildpark. Het was alsnog erg koud, maar ik heb een wegrennend hertje gezien en de everzwijnen kwamen naar ons toe gerend. Die avond deden we een poging om uit eten te gaan, maar bij de eerste steakhouse bleek er die avond alleen buffet te zijn en toen we terug kwamen op het park was de keuken daar al gesloten. Toen zijn we noodgedwongen naar de Mac gegaan en was Ferran helemaal blij.
De volgende ochtend checkten we uit en na een ontbijtje bij wederom de Mac, deden we boodschappen en gingen we zwemmen. Na de lunch van belegde harde broodjes reden we naar Maasmechelen Village, waar de meiden stoere Puma-gympen scoorden. In Maasmechelen Village zit ook mijn favoriete ijssalon, Amorino, ooit ontdekt in Parijs. Bij deze ijssalon scheppen ze het ijs in de vorm van een roos op je hoorntje en kan je meerdere smaken kiezen voor elk bloemblaadje. De meiden namen een ijsje met koffie en chocola en uiteindelijk ging ik toch voor een wafel, maar niet met ijs, maar een superlekkere boter zoute karamel saus. Heerlijk! De wafel was luchtig en krokant, precies goed. Als afsluiter aten we bij een buurtchinees, omdat we trek hadden in rijst, maar dat was verder niet zo bijzonder. Al met al hebben we een mooi winters weekje weg gehad vol familie tijd.

 

Een gedachte over “Heerlijk weekje Belgisch Limburg, oliebollen, sneeuw, zwemmen, puzzelen, fritekes en wafels

Plaats een reactie