Bananenpannenkoeken met verse aardbeien

Dit recept is uit het kookboek ‘China modern’ van Ching-He Huang. Het komt uit het hoofdstuk nagerechten van moderne favoriete afhaalgerechten, maar ik heb het als ontbijt op de zondagochtend gemaakt. En dat was maar goed ook, want als dessert lijkt het me te machtig. Sowieso was het beslag wat aan de dikke kant, dus ik raad aan om er wat extra melk aan toe te voegen.

Ingrediënten:
4 stevige bananen, in schijfjes
2 eetl. citroensap
45 g fijne kristalsuiker
2 eetl. Grand Marnier
340 g bloem, gezeefd met een snufje zout
2 eetl. fijne kristalsuiker
1 theel. bakpoeder
1 eetl. boter
2 eieren, gesplitst
1 3/4 dl volle melk
1 theel. vanille extract
4 eetl. plantaardige olie
aardbeien

Bereiding:
Vermeng het citroensap, de suiker en Grand Marnier in een schaaltje en schep de schijfjes banaan erdoor. Vermeng de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een kom.
Smelt de boter in een derde kom en meng met de eierdooiers, melk en vanille erdoor.
Schep de schijfjes banaan uit de marinade (in een zeef werkt ook goed, waarbij je de marinade opvangt) en houd ze apart. Roer de marinade door het eimengsel en roer het geheel door het bloemmengsel tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe de olie erin. Schep er een kwart van het beslag in en schik de schijfjes banaan erop. Keer na 1 minuut als de onderkant goudbruin is. Bak de andere drie pannenkoeken op dezelfde manier en dien op met aardbeien en bestrooi eventueel met poedersuiker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA