Omispaghetti

Dit is echt ons familierecept spaghetti, we noemen het omispaghetti omdat het het recept is van mijn Indische oma, die ik altijd omi noemde en Phaedra en Emilie noemen het ook zo, omdat het voor hen het recept is van hun omi. Toen mijn moeder wekelijks oppaste toen de meiden klein waren kookte ze altijd voor ons tot ons grote plezier en dan stond deze spaghetti ook vaak op het menu. De meiden vinden dit lekkerder dan een pasta met een flinke hoeveelheid tomatensaus.
Ooit zag ik een kookprogramma waarbij de presentator in Italië op bezoek ging bij een kok, die het recept van de bolognese-saus ongeveer hetzelfde maakte, dus in die zin was mijn oma hartstikke authentiek bezig.

Ingrediënten:
4 personen
300 gram spaghetti
1 ui
1 teen knoflook
ca. 400 gram half om half gehakt
klein blikje tomatenpuree
half bouillonblokje
zout en peper

Bereiding:
Kook de spaghetti in gezouten water gaar. Pel snipper de ui ondertussen en bak die in zonnebloem/olijfolie samen met het teentje knoflook uit de pers zacht in ongeveer 5 minuten op laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe en bak het rul. Strooi er wat peper en zout overheen en doe er de tomatenpuree bij met het halve bouillonblokje en een scheut water. Roer het allemaal door elkaar en laat even pruttelen. Het moet niet te vochtig zijn, maar ook niet te droog. Giet de spaghetti af als die gaar is en en roer door de gehaktsaus en breng opnieuw op smaak. Lekker met wat rauwkost erbij, maar wij zijn ook gewend om er zure dingen bij te eten, zoals augurken en pepertjes op zuur.

Gekke gewoonte: deze gewoonte komt van mijn moeder en is zo lekker. Het klinkt vreemd, maar het werkt echt, namelijk een witte boterham met roomboter en spaghetti erop. Mijn tweede portie spaghetti gaat dan op de boterham, mmmm!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA