Weekmenu week 43

Maandag Snelle gehaktchili met courgette
Vandaag was het de eerste dag van de vakantie en aangezien Danjo vrij had heeft hij gekookt. Hij maakte een receptje uit het krantje van de Jumbo voor snelle gehaktchili en dat was erg geslaagd. We aten er wat crème-fraiche bij en in plaats van broodjes rijst.
Chili

Dinsdag Thais
Vandaag zou ik eigenlijk uit eten gaan en Danjo met de kids bij zijn ouders eten, maar mijn etentje ging uiteindelijk niet door en toen besloot Danjo ook thuis te eten. De meiden aten bamisoep met rijst en een ei en Ferran wilde pizza. Wij bestelden Thais, bij onze favoriet, Thai Fresh Express.

Woensdag Stamppot zuurkool
Vandaag aten we een verzoekje van Phaedra, namelijk zuurkoolstamppot met spekjes, stukjes appel en rookworst. Ik doe er altijd op mijn bord ook nog stukjes banaan bij, dat zoete romige is heerlijke bij het zure van de zuurkool. Danjo doet er altijd nog wat kaas op.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Zelfgemaakte frietjes met tartaartjes met blauwe kaas en gebakken rode uien, stoofpeertjes en kruidensalade
Vandaag maakte ik zelf frietjes en daarbij aten we een lekker tartaartje waar we vlak na het bakken een stukje blauwe aderkaas op legden en zachte gebakken rode uien, heerlijk. De kruidensalade had ik uit mijn boek ‘Puur natuur op tafel’ van Alain Ducasse en dat was gemengde sla met basilicum, dragon, bieslook en peterselie. Daarbij een simpele dressing met balsamico en het was heerlijk. De dragon gaf het echt iets bijzonders.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag, Zaterdag en Zondag
Vrijdag zijn we een weekendje weg gegaan naar Noord-Limburg waar ik apart een blog over heb geschreven.