Weekmenu week 6

Maandag Stamppot andijvie met speklapjes
Vandaag weer zoals vaak op de maandag een stamppotje, deze week andijviestamppot met lekker krokant gebakken speklapjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gebakken zalm met mangosalsa, gepofte aardappel en gestoofde worteltjes met sinaasappelsap en komijn
Vandaag wilde ik een mangosalsa maken uit een kookboek van Annabel Langbein. Er stond bij dat het lekker met vis was, dus ik bakte zalm en deed daarbij een gepofte aardappel met crème-fraiche en tot ongenoegen van de meiden maakte ik gestoofde worteltjes met sinaasappelsap en komijn van Gizzi, zo lekker. De mangosalsa was met limoensap, pepertjes en koriander.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Bami
Vandaag een familieklassieker, bami, een recept van mijn moeder met spitskool, prei en schouderkarbonade. Lekker met zuur en sambal en ik doe er ook altijd rijst bij.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Risotto met spinazie en garnalen
Vandaag zou ik eigenlijk uit eten gaan, maar dat ging niet door. De kids aten pasta die we nog in de vriezer hadden liggen en voor Danjo en mij maakte ik weer eens risotto, dat vinden we zo lekker. Ik had nog garnalen in de vriezer liggen en Danjo kocht er een bakje babyspinazie bij. We hebben lekker saampjes gegeten toen de kids in bed lagen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Frietjes van de snackbar met bitterballetjes uit de oven, frikandel speciaal en knakworstjes
Vandaag werd Ferrans nieuwe bed bezorgd en omdat Danjo en ik er lekker mee bezig waren besloten we voor het gemak friet te halen, tot groot plezier van de kids (en ons).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Kip Korma met aubergine en sperziebonen
Vandaag maakte ik wat ik gisteren wilde maken. Ik had voor een keer zin om het recept te volgen en er ook de nodige pepertjes in te doen en aangezien de kids toch niet zo van curry’s houden, besloot ik het voor hen simpel te houden door de kip te bakken en de sperziebonen er los bij te koken. Het was een superlekkere curry en we aten er papadums met yoghurt en mangochutney bij. De curry was lekker romig door de aubergine, echt een succesrecept, we kunnen daar zo van genieten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Haaskarbonades met gepofte ui en biet, courgettespaghetti, mosterdzaadjus en broccoli
Vandaag maakte ik een maaltijd geïnspireerd op een recept van Annabel Langbein. Eigenlijk moest het met lamskoteletjes, maar daar houden we niet zo van. De ui en biet werden gepoft in de oven, de courgettelintjes kort roergebakken met munt en de mosterdzaadjus was erg lekker bij het vlees, friszuur met paprika, azijn, suiker en mosterdzaadjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA