Weekmenu week 23

Maandag Eend met kersensaus, rode kool, groene aspergesalade met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas en geroosterde aardappeltjes
Voor tweede Pinksterdag kwam mijn moeder eten en maakte ik één van haar favorieten, namelijk eendenborst. Deze keer een receptje met een lekkere kersensaus met port. Ik vond de eend iets te gaar, maar Danjo en mijn moeder vonden hem wel mals. Erbij had ik zelfgemaakte rodekool gemaakt die erg lekker was en een zelfbedachte frisse groene aspergesalade. De geroosterde aardappeltjes maakten het af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag uit eten bij Sisaket

Vandaag ging ik met mijn vriendin Annemiek uit eten in Leiden. Het begon ineens zo hard te regenen dat we zo dicht bij het station mogelijk wilden eten. Sisaket is dan een heel goede keuze, een lekker Thais restaurant waar we al vaker hebben gegeten.

Woensdag Salade van citrusfruit met peper, stemgember en krokante salsa, met gebakken zalm en krieltjes
Vandaag een salade uit mijn kookboek ‘Nopi’, waar over het algemeen etentjes waardige recepten in staan. Zo ook de citrussalade waarbij de salsa met amandelen, geroosterde specerijen en gember erg apart en lekker is. Het paste goed bij de zalm.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Risotto met chiligarnalen en een tomaatavocadosalade
Vandaag aten we weer eens risotto. Omdat de kids daar niet dol op zijn, maakte ik voor hen een pasta carbonara met in plaats van room avocado, een topuitvinding. Danjo en ik aten later en smulden van onze risotto.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Mac
Vandaag verrasten we de meiden met een dagje Slagharen en aten we na afloop bij de Mac. We hadden eigenlijk gereserveerd bij een lekker Italiaans restaurant, maar we kozen uiteindelijk voor de snelheid.

Zaterdag Gegrilde kip met rijst, gepocheerde minigroenten en toe een citrusgembermousse met amandel lange vinger bodem
Ik wilde al heel lang de gepocheerde minigroenten maken uit het boek Plenty. Bij de Sligro is de groenteafdeling een walhalla en ik heb daar alle minigroenten gevonden die ik nodig had. Ik heb de groenten iets te lang gepocheerd, maar ze waren alsnog lekker met de frisse kappertjesmayonaise. De minipreitjes waren mijn favoriet. Als toetje had ik een citroengembermousse gemaakt, erg lekker en fris.

Zondag Foodfestival Toost
Vandaag zwommen de meiden af voor hun C diploma en besloten we als afsluiter naar een foodfestival in de buurt te gaan. We zijn in het verleden vaker naar foodfestivalletjes gegaan, maar op den duur werden we het toch een beetje zat en vonden we het eten toch vaak tegenvallen. Vandaag probeerden we het weer. De meiden en Ferran namen een frietje van Fjiet Fjieuw, erg lekker en de saus is inclusief de prijs en kan je gewoon pakken. Ze hadden ook andere sausjes dan gewoonlijk en we probeerden de chilimayonaise en fjiet fjieuw saus, een frisse ravigotte achtige saus. Verder namen Danjo en ik twee verschillende burgers om te delen voor de test. En ze waren allebei lekker, maar niet heel bijzonder. De meiden namen nog een wafellolly met chocola en minimallows en Ferran nog een crêpe met suiker. Danjo en ik namen tot slot nog een smoothie, een groene en een lekkere romige met kokosmelk.