Indisch – nasi goreng

Dit is een variant op nasi goreng hoe ik het normaal maak (geleerd van mijn moeder natuurlijk). In Nederland wordt nasi goreng vaak nasi genoemd, maar eigenlijk is nasi witte rijst en is nasi goreng gebakken rijst met extra ingredienten erdoorheen. Het wordt in Nederland ook vaak als bijgerecht gegeten, maar ik eet het eigenlijk meer als tussendoortje of voor de lunch als we wat witte rijst over hebben, als gerecht op zich. De simpele variant is alleen met ui, ei en sambal (of een beetje tomaat), maar als avondeten doe ik er een zak roerbakmix doorheen.
Het is belangrijk dat je het met afgekoelde los geroerde rijst maakt, want anders wordt het te plakkerig of zacht.

Ingrediënten:
4 personen
750 g gare witte rijst
400 g roerbakmix
3 eieren
1 eetl. zonnebloemolie
zout en peper

Bereiding:
Bak de roerbakmix gaar in de zonnebloemolie en doe er de drie eieren bij. Doe er zout en peper bij en roer tot het ei gestold is. Roer er de rijst doorheen tot het goed vermengd is en breng op smaak met zout en peper. Lekker met augurkjes en sambal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA