Weekmenu week 23

Maandag Tartaartje met krieltjes en witlofsalade
Onze makkelijke maandag, aardappelen vlees en groenten. Ferran is nog niet zo dol op salade, dus voor hem stoof ik altijd de witlof met een appeltje.

Dinsdag Thais
Vandaag zou ik eigenlijk uit eten gaan met mijn vriendin Annemiek, maar we waren allebei best gaar, dus we verzetten de afspraak. Ik had geen zin om thuis te koken of iets uit de vriezer te eten, dus Danjo en ik hebben bij ons favoriete Thaise bezorgrestaurantje besteld, Thai Fresh Express, zo lekker! Deze keer had ik de krokante kippendijen met sambal en cashewnoten met daarbij lekkere groenten. Danjo had zijn favoriet de milde curry met kip en aardappel.

Woensdag Bami
Vandaag altijd druk met turnen van de meiden en yoga van mij. Daarom maak ik vaak iets wat opgewarmd kan worden. Deze keer ons familierecept bami met deze keer, Chinese kool, prei en schouderkarbonades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Krokante gnocchi met rucola, blauwe aderkaas en peer

Vandaag was Danjo later thuis, dus aten wij met zijn tweetjes later. Voor de kids had ik penne met tomaat en mozzarella en voor ons krokant gebakken gnocchi met rucola, blauwe aderkaas en peer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag Frans etentje

Vandaag aten we bij mijn ouders en namen we het eten mee. Mijn moeder had de Franse week gespot bij de Lidl, dus daar hebben we ons door laten leiden. We begonnen als aperitief met een kir royal met frambozenlikeur in plaats van de originele variant met cassis likeur. Erbij aten we wat ‘charcuterie’; rauwe ham, rosette en saucisson. Hierna hadden we als voorgerecht Franse rillettes (draadjespate) en paté van een vriend van mijn vader uit Frankrijk, een grove paté met groene pepers. Erbij wat cornichons en we hadden als warm hapje ook nog escargots (slakken). Als hoofdgerecht had ik zelf frietjes gemaakt met stoofvlees en heerlijke Franse mayo. Daarna aten we een lekkere groene salade met knoflookvinaigrette, gevolgd door een kaasplateau en toe hadden we een clafoutis, een eierpuddingtaart met verschillende soorten fruit. Deze keer had ik verse perzik, pruim en appel erin gedaan. Voor de liefhebber hadden we nog de chocola karamel slices, maar die hoorden niet echt bij het Franse diner.

Zaterdag De Mac
Vandaag ging ik met de meiden, Danjo’s zus Kirsten en haar dochtertje Esmee naar een musical in Hilversum. Na afloop sloten we af met een etentje bij de Mac. Kirsten en ik hoopten nog even op sushi, maar de meiden kozen unaniem voor de Mac.

Zondag Cannelloni met ricottaspinazievulling en tomatensaus
Vandaag was ik de hele middag weg en toen ik thuis kwam, was Danjo nog bezig met koken. We besloten samen verder te koken en het was heel geslaagd. Het is een vrij klassiek recept. Als alle componenten goed op smaak zijn; de tomatensaus op de bodem, de vulling van de cannelloni ertussen en de bechamelsaus er bovenop, dan is het smullen en dat was het zeker! Erbij hadden we sperzieboontjes en een little gem salade.

P6101939.JPG