Moederdagtaart

Ingrediënten cake:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

200 gram boter
150 gram suiker
4 eieren
200 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
zout

Ingrediënten boter crème:
150 gram roomboter
150 gram poedersuiker

En verder:
Een doos aardbeien
Eventueel leuk strooisel
Frambozenlikeur

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de boter en suiker met een mixer en klop tot het mooi licht en luchtig is. Splits de eieren en doe de eierdooiers één voor één door de botersuikermix. Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout en spatel het door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel die ook door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak het in 30 minuten mooi bruin. Het moet nog wel meeveren als je erin drukt. Het gaart nog na in de vorm, dus bak de cake niet te lang, anders wordt het te droog. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.
Maak de boter crème door de boter en poedersuiker door elkaar te kloppen in een mixer. Hoe langer je klopt hoe lichter en mooier het wordt. Snijd ondertussen de cake in de lengte doormidden en besprenkel beide helften met frambozenlikeur of een andere lekkere likeur, zoals bijvoorbeeld aardbeien, rum of cognac (of uit de regio van mijn vader, armagnac) is ook lekker. Bestrijk beide helften met een dun laagje boter crème en snij een deel van de aardbeien met een eiersnijder in mooie dunne plakjes en beleg de onderste helft tot er een enkele laag op ligt. Leg de helften op elkaar en bestrijk de cake volledig met de boter crème. De resterende aardbeien kan je er dan bovenop leggen hoe je dat zelf leuk vindt. En Phaedra en Emilia hebben er nog witte en roze hartjes overheen gestrooid voor het extra feestelijke effect.