Rabarbercrumble

Ingrediënten:

Compote:
rabarber
vanillesuiker
citroensap
suiker

Crumble:
50 gram boter
50 gram bloem
50 gram suiker
50 gram havermout

Bereidingswijze:
Snijd de rabarber in stukjes en kook tot compote met vanillesuiker naar smaak en een kneepje citroensap. Schep dit in een ingevette ovenschaal en warm de oven voor op 200 graden.
Meng voor de crumble de boter en bloem met je vingertoppen door elkaar tot je een kruimelig mengsel krijgt. Wrijf er de suiker en havermout door tot het lekker kruimelig is en strooi dat losjes over de compote. Zet ca. 20 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gaar is en de vulling er lekker uit bubbelt. Bij mij is dat wel heel erg gebeurd.
Wij aten er intense vanillevla bij van Mona, dat is nieuw. Het was licht van kleur en je zag er de spikkeltjes van de vanille in zitten, maar ik was er niet helemaal weg van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA