Pompoenlasagne met spinazie en blauwe kaas van Yvette van Boven

Dit recept komt uit ‘Nog meer uit van bovens oven’ en is heerlijk. Van tevoren weet je al dat de combinatie van pompoen, spinazie en blauwe kaas een big hit gaat worden. Ik heb alle aparte onderdelen van de lasagne wel wat meer op smaak gebracht met zout en peper, dan in het recept vermeld stond.

Ingrediënten:
6 personen
1 butternut- of flespompoen, geschild en in schijfjes
1 eetl. paprikapoeder
snuf chilipoeder
4 eetl. olijfolie
1 kg gewassen wilde spinazie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 pak lasagnevellen (250 g)
150 g blauwe kaas, of feta, geitenkaas, verkruimeld
50 g pittige geraspte kaas
Bechamelsaus
75 g boter
60 g bloem
1 liter warme melk
snuf nootmuskaat
100 g pittige geraspte kaas
1 ei

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg de pompoenschijfjes op een bakplaat en bestrooi ze met paprikapoeder, chili, 2 eetlepels olijfolie en zout. Rooster ze 30 minuten en keer ze halverwege de baktijd om.
Hak de spinazie en bak in 2 eetlepels olijfolie met de knoflook gaar.
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend, laat het net niet bruinen. Draai het vuur lager en voeg de melk in scheuten al roerend toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Roer de kaas en de nootmuskaat erdoor. Haal de pan van het vuur en klop een ei door de saus.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Beleg de bodem van de schaal met lasagnevellen. Verdeel een deel van de spinazie erover, giet er een deel van de bechamelsaus op en dek af met een laagje lasagnevellen. Beleg de volgende laag met de pompoen en wat verkruimelde kaas. Ga door tot alles op is en eindig met bechamelsaus. Bestrooi met de overgebleven kaas en bak de lasagne 30 minuten tot alles lekker borrelt en de bovenkant goudbruin is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA