Ricotta uit de oven

Dit is zo’n recept dat ik me inmiddels eigen heb gemaakt, maar ik geloof dat ik het oorspronkelijk uit één van de boeken van Skye Gyngell heb. Ik maak het vaak als ik ricotta over heb als lunch, maar het kan ook als onderdeel van antipasti of zoals wij doen een ‘hapjesmaaltijd’.

Ingrediënten:
250 gram ricotta
1 ei
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
verse kruiden, zoals tijm
zout en peper

Bereiding:
Doe de ricotta in een kom en meng met het ei, de Parmezaanse kaas en verse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en doe in een grote ingevette vorm of in kleine een persoonsvormpjes. Zet op 150 graden 40 minuten in de oven. Snijd in plakjes en serveer. Het kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.
Lekker met basilicumolie (extra vergine olie vermengd met fijngemalen basilicum en wat zout), geroosterde tomaatjes uit de oven, kalamata olijven en rucola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA