Weekmenu week 26

Maandag rijstsoep met doperwten
Vandaag een makkelijke maaltijd die Danjo voorbereidde. Het is van Bill Granger en eigenlijk is het risotto met veel vocht en ook makkelijker te maken omdat je niet de hele tijd hoeft te roeren. Danjo leek het van tevoren niet zo bijzonder, maar uiteindelijk vond hij het toch wel lekker. De meiden vonden de doperwten maar niks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag spaghetti bolognese
Vandaag ging ik uit eten met mijn vadertje, waar ik een blog over schreef en maakte ik voor de thuisblijvers Spaghetti Bolognese.

Woensdag groenten met kip en zoete aardappel uit de oven
Vandaag weer eens een recept van de Albert Heijn. Een makkelijk gerecht waarbij alles in één schotel de oven in gaat. Voor de meiden en Ferran voegde ik nog wat gewone aardappeltjes toe en ik gebruikte kippendijfilet in plaats van kalkoen. De salsa kon ik niet vinden, dus ik heb hete chilisaus gemengd met mayonaise en een beetje yoghurt en citroensap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag hartige taart met veldsla en appel
Dit is een oude favoriet van ons en Danjo maakte ‘m dit keer. We aten het voor het eerst bij een schoolvriend van Danjo en vonden het zo lekker dat we het daarna nog vaak hebben gemaakt. Het is toevallig ook een recept van Albert Heijn. Wij vinden het altijd lekker om een frisse salade erbij te eten, deze keer een veldsla met stukjes appel met gewone vinaigrette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Indisch
We hadden van de vorige keer Indisch eten nog wat restjes in de vriezer die ik aanvulde met wat nieuwe gerechtjes om een uitgebreide rijsttafel te krijgen. Uit de vriezer had ik nog smoor van kip, pittig rundvlees  en de pindasaus voor over gestoomde aubergines. Ik maakte erbij frikadel, een gehaktschotel, sambal goreng ei en sambal goreng boontjes. Ik bakte ook nog zelf kroepoek, dat is zoveel lekkerder dan kant en klare gebakken kroepoek. Mijn moeder en neefje Armand bleven eten, dus het was weer gezellig.

Zaterdag uit eten bij Bretelli
Dit weekend waren Danjo en ik met zijn tweetjes een nachtje weg, waar ik ook een blog over heb geschreven.

Zondag kindertapas en patat
Zondag wilden we met zijn vijfjes uit eten gaan, om ons 5-jarig huwelijksjubileum te vieren, maar omdat we allemaal een beetje moe waren, hebben we dat een klein weekje uitgesteld. Bij thuiskomst vroeg ik de meiden wat ze wilden eten en werd het kindertapas met een zachtgekookt eitje, (Parmezaanse) kaas, tomaatjes, komkommer en stokbrood. Ferran kreeg een pastaatje met paprika, tomaat en Parmezaanse kaas en at kaas en stokbrood mee. Danjo en ik haalden toen de kids naar bed waren patat met een kroket voor Danjo en crispy wings voor mij.