Weekmenu week 39

Maandag Japans gemarineerde zalm met roer gebakken paksoi
Vandaag aten we eindelijk een gerecht dat ik al langer wilde maken. Een stuk zalm gemarineerd in miso. De zalm moest drie dagen marineren, dus dat had ik vrijdag al gedaan. Vandaag hoefde ik alleen rijst te koken en paksoi te roerbakken die ik opdiende met een snel sausje van soajasaus, ketjap en knoflook. De zalm smaakte erg Japans authentiek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gegrilde kip met tomatensalade, sperzieboontjes en rijst
Vandaag een familieklassieker, de gegrilde kip van mijn moeder. Met zoals altijd rijst en tomatensalade en voor Ferran zijn favoriet, sperzieboontjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Woensdag Uit eten

Vandaag ging ik uit eten met mijn vriendin Kim en maakte ik voor de thuisblijvers witlof met ham en kaassaus met gekookte aardappeltjes.

Donderdag Tagliatelle met spinaziericottasaus met salieboter
Dit recept is geinspireerd op gevulde pasta met spinazie en ricotta, maar omdat ik me doordeweeks (en in het weekend eigenlijk ook niet) waag aan zelf pasta maken, heb ik er deze variant van gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Heilbot met zoetzure pikante aubergine en rijst
Vandaag een recept met overheerlijke zoetzure pikante aubergine. De aubergine wordt eerste gebakken, dan maak je een sausje met o.a. sojasaus, chili-olie, knoflook en gember en daar laat je de aubergine dan nog even in meepruttelen. Heek was ook erg lekker, een sappig stukje vis. Kort gebakken in de pan en afgebakken in de oven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag KFC
Vandaag ging ik in de middag met Cindy naar de hamam en bij thuiskomst bleek de rode kool die ik wilde maken 3 uur in de oven te moeten. Dan maar de volgende dag en ik had zin in kip, patat en appelmoes, dus Danjo haalde met Emilia bij KFC.

Zondag Rode kool met ham en appel met gebakken worstjes en gekookte aardappeltjes
Vandaag het gerecht van gisteren. Het moet 3 uur in de oven, maar je hebt er geen omkijken naar. Erg makkelijk dus! Ik heb meteen de hele kool verwerkt, dus de rest kan worden ingevroren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA