Gemarineerd varkensvlees Chinese stijl

Dit recept komt uit het boek ‘Bill’s basics’ van Bill Granger. Het is een lekker en makkelijk recept voor een stuk varkensvlees dat een authentieke smaak heekrijgtft. Ik serveerde er roergebakken Chinese groenten met een sausje van sojasaus, ketjap en knoflook.

Ingrediënten:
4 personen
2 eetl. hoisinsaus
2 eetl. honing
1 theel. sesamolie
2 eetl. sojasaus
1/2 theel. vijfkruidenpoeder
3 tenen knoflook
1 eetl. bruine basterdsuiker
1 varkenshaas van 400 g

Bereiding:
Doe de hoisinsaus met de honing, sesamolie, sojasaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, suiker en wat versgemalen zwarte peper in een pan en verwarm alles 5 minuten. Laat de saus afkoelen, wrijf het vlees met tweederde ervan in. Leg het in een roestvrij stalen of glazen schaal en zet hem afgedekt met plasticfolie minstens 2 uur, maar liever tot de volgende dag, in de koelkast. Zet de overgebleven marinade apart.
Verwarm de oven tot 220 graden. Leg het vlees in een braadslee en braad het 15-20 minuten, bestrijk het regelmatig met de overgebleven marinade. Laat het vlees 10 minuten rusten, snijd het in plakken en dien ze op met rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA