In rode wijn gepocheerde peren en vijgen

We waren bij ons in de wijktuin geweest voor de perenplukdag. Hartstikke leuk, alleen de peren waren en bleven knoepert hard. Uiteindelijk besloot ik ze afgelopen weekend te pocheren in rode wijn met wat verse vijgen die ik nog had liggen. En dat was lekker! We aten het met vanille-ijs, maar met Griekse yoghurt is het ook lekker.

Ingrediënten:
6-8 harde peren, geschild en in parten
3-4 verse vijgen, in vieren gesneden
flinke scheut rode wijn
1 zakje vanillesuiker
1 kaneelstokje
suiker naar smaak

Bereiding:
Doe de peren en vijgen in een pan en schenk er een flinke scheut rode wijn bij. Vul aan met wat water en doe er de vanillesuiker, kaneelstokje en suiker naar smaak bij. Laat aan de kook komen en pocheer de vruchten op laag vuur gaar. Laat het liefst een nachtje staan zodat de smaken er goed in trekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA