Weekmenu week 39

Maandag Zomerse kipstoof van Sophie Dahl met couscous en gebakken courgette
Vandaag was ik vrij, dus had ik net wat meer tijd om iets voor te bereiden voordat we naar zwemles gingen. Ik maakte dit lekkere stoofgerecht met kip, kikkererwten en olijfjes om de zomer nog even iets langer vast te houden. Heerlijk voor over de couscous.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag Pasta Bolognese met rauwkost

Vandaag werkte ik wat langer dan normaal, maar gelukkig kon Danjo alvast beginnen met het eten. Dit recept valt en staat met een goede basistomatensaus en deze keer viel de pasta.

Woensdag kindertapas en Kentucky Fried Chicken
Vandaag had ik geen zin om te koken. De kids wilden kindertapas en toen ze in bed lagen haalde Danjo kipjes bij Kentucky Fried Chicken. We eten daar bijna nooit en we hadden nu wel trek in krokante kipjes met friet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag shoarma met snijboontjes en rijst
Vandaag weer een makkelijk en lekker hapje. Het is een kwestie van shoarma lekker krokant bakken en wij halen altijd kipshoarma van kippendij bij de Turkse slager. Door de kipshoarma mengen we gekookte snijboontjes. Lekker met rijst en Danjo en de kids eten het met knoflooksaus en ik met sambal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag Pappardelle met broccoli-pestosaus, gebakken zalm en broccoli
Vandaag een lekker stukje gebakken zalm. Wij kopen meestal de zalm bij Albert Heijn en Lidl en dat is goede kwaliteit. Deze keer was de zalm weer van de Lidl en het was weer lekker. Erbij maakte ik pappardelle waar ik één broccoli fijngemalen met pesto en kookvocht doorheen roerde en de kids vonden het lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zaterdag Gestoofde kip in rode wijn van Tessa Kiros met aardappeltjes uit de oven en salade met druif en kaas en als dessert rijstpudding van Nigella
Danjo en ik zijn dol op stoofgerechten met rode wijn en zoetzure accenten. Het weer sloeg tegen de avond ook om, waardoor het echt herfstig werd en het gerecht heel passend was. Toe maakte ik nog een rijstpudding, comfort food bij uitstek. Die geur van gekookte melk, vanille en dat zachte gebubbel in de pan, mmmm.

Zondag schouderkarbonades gemarineerd in yoghurt met moutabal (auberginepuree) van Nigella, Griekse salade, pita’s en rijst
Vanavond weer een “lam wordt varken” recept. Het oorspronkelijke recept is met lamskoteletjes, maar ik heb het met schouderkarbonades gemaakt. Erbij een lekkere auberginepuree, Griekse salade en rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA