Zelfgemaakte pesto

Ik vind het altijd lekkerder om zelf pesto te maken en het is ook zo gepiept. Ik maak het af met een mix van gewone en extra vergine olijfolie, omdat ik alleen extra vergine soms te bitter vind, maar dat ligt aan de soort extra vergine olijfolie die je gebruikt.

Ingrediënten:
1 bosje basilicum
1 klein teentje knoflook
3 eetl. geroosterde pijnboompitten
75 g vers geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie en extra vergine olijfolie
kneepje citroensap
zout en peper

Bereiding:
Doe de basilicum en het teentje knoflook in de mixer en hak het fijn. Doe er de geroosterde pijnboompitten bij en mix tot de pijnboompitjes fijngemalen zijn. Je kan ze ook een beetje grof gemalen laten. Roer er de Parmezaanse kaas doorheen en leng dan aan met olijfolie tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.