Weekmenu week 5

Maandag Pasta met garnalen in tomatenroomsaus met spinazie
Vandaag maakte ik deze pasta, die ik zelf heb bedacht. Ik ben alleen vergeten een foto te maken, dus ik heb niet de moeite genomen om het recept uit te schrijven. De garnalen bak je eerst gaar met een teentje knoflook. Je maakt een basic tomatensaus waar je op het eind de gebakken garnalen en geblancheerde spinazie aan toevoegt met gare pasta naar keuze.

Dinsdag Tortillataart
Vandaag maakte Danjo een Mexicaanse tortillataart met gehakt. Je zet de taart met crème-fraiche en geraspte kaas in de oven en eenmaal uit de oven doe je daar dan nog salade, salsa en guacamole op.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Italiaanse stamppot met pesto gehaktballetjes
Vandaag maakte ik dit stampotje van een receptenkaartje van de Lidl. Ik maakte er zelf wat pesto voor. We konden geen rucolastamppotgroenten vinden, maar dat bleek met courgette en rode paprika te zijn, dus ik deed er een in en blokjes gesneden rode paprika bij en een halve courgette raspte ik in sliertjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Roerbak met kip en shii-takes
Vandaag maakte ik dit makkelijke gerecht van Bill Granger en het was geslaagd. De ketjapsojamarinade geeft het direct een lekkere Oosterse smaak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Chinees
Vandaag was ik ziek en heeft Danjo bij de Chinees eten gehaald.

Zaterdag Pasta met courgette, mozzarella en Parmezaanse kaas
Vandaag was ik nog steeds ziek en Danjo voelde zich ook niet zo fit. Daarom deed hij geen boodschappen meer en maakte een simpele pasta, die de meiden iets te simpel vonden.

Zondag Soep
Vandaag haalde ik soep uit de vriezer en dat was maar goed ook, want inmiddels was ook Danjo ziek, dus het was echt een opgave om te koken. We aten de soep met afbakbroodjes en gelukkig wilden de meiden boodschapjes doen en haalden er wat lekkere dingen bij zoals brie en spianata.