Peer en amandelfriands

Dit recept is uit mijn mooie kookboek uit Australië ‘Modern Asutralian food’, ik kom altijd in vakantiestemming als ik hier iets uit maak. Ik had nog eiwitten in de vriezer liggen, altijd handig. De cakejes zijn heerlijk zacht. In het kookboek staat het bij het ontbijthoofdstuk, maar wij hebben ze op een zomerse dag met cocktails gegeten, maar met een theetje is natuurlijk ook lekker.

Ingrediënten:
6 eiwitten
185 g gesmolten boter
120 g gemalen amandelen
240 g poedersuiker
110 g tarwebloem
1 kleine peer (180 g), geschild, klokhuis eruit en in kleine stukjes gesneden
20 g amandelschaafsel

Bereiding:
Warm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm met 12 holtes in. Klop de eiwitten stijf en voeg de boter, gemalen amandelen, gezeefde poedersuiker, bloem en peer toe. Roer tot het gemengd is. Vul de muffinvorm met het beslag en bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat 5 minuten in de vorm en zet ze dan op een rooster om af te koelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA