Rodekool met balsamicoazijn van Tana Ramsay

Dit recept is uit het boek ‘Tana Ramay’s familiekeuken II’, een boek vol makkelijke gerechten. Dit recept voor rode kool is makkelijk en lekker. Ik heb er naar smaak nog wel wat meer suiker en zout doorheen gedaan. Ik had een vrije grote rodekool en rodekool slinkt toch minder dan spitskool, dus wij konden er nog wel een keer van eten. Ik heb de kool een half uur langer laten sudderen, omdat ik hem nog vrij hard vond na 30 minuten.

Ingrediënten:
6 personen
75 g boter
1 rodekool, in dunne plakken
100 ml balsamicoazijn
1 eetl. bosbessenjam
peper en zout

Bereiding:
Smelt de boter in de pan. Voeg de rodekool toe en schep de sliertjes goed door de boter, zodat ze gelijkmatig met boter worden bedekt. Doe de balsamicoazijn en de bosbessenjam erbij en voeg een beetje peper en zout toe. Leg het deksel op de pan en zet het vuur op de laagste stand. Laat de rodekool in 25-30 minuten gaar worden en schep een paar keer om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA