Heekfilet met chorizo, krieltjes en sperzieboontjes

Dit recept is van Ainsley Harriott, uit het kookboek Snel en simpel, koken met 5 ingrediënten.

Voor 4 personen en een dreumes

Ingrediënten:
3-4 heekfilets met vel
100 gram chorizo, vel eraf en in blokjes
100 gram zwarte olijven, ik doe kalamata olijven, zacht van smaak en lekker
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
citroensap

Bereiding:
Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze aan de velkant 4-5 minuten aan in olijfolie tot het velletje krokant is.  Bak de andere kant korter ook bruin. Hou ze warm op een bord met folie eroverheen. Doe een scheutje olijfolie erbij in de pan en bak de blokjes chorizo 2-3 minuten tot ze sissen en het vet eruit begint te sijpelen. Haal de pan van het vuur en voeg de olijven, peterselie en citroensap toe en breng op smaak. Schep het mengsel over de heekfilets en ik serveerde het  met gebakken krieltjes en sperzieboontjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA