Runderstoof met rode wijn van Tessa Kiros

Dit recept komt uit ‘Twaalf’ (van de maanden) van Tessa Kiros en is uit de maand november. Het is een makkelijk stoofgerecht en heerlijk met de rode wijn. Ik serveerde het met tagliatelle met Parmezaanse kaas en snijboontjes.

Ingredienten:
6 personen
3 eetl. olijfolie
1,5 kg rundvlees (ontbeend schouderstuk), vetrandjes verwijderd
2 uien, fijngesneden
3 wortels, geschrapt en kleingesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
plukje salie
5 dl. Chianti of andere rode wijn van goede kwaliteit
1 eetl. tomatenpuree

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het stuk vlees hierin rondom aan. Bestrooi met wat zout en peper. Voeg de uien, wortels, bleekselderij en salie toe. Bak de groenten enkele minuten, tot ze licht kleuren.
Voeg de wijn, 2,5 dl water en de tomatenpuree toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur zo laag mogelijk. Stoof het vlees circa 3 uur zachtjes, tot het botermals is; keer het tussentijds af en toe. Voeg zo nodig nog wat water toe, zodat je circa 5 dl saus overhoudt. Leg het vlees op een snijplank. Pureer de groenten grof in een draaizeef (met de grove schijf) of in een keukenmachine en doe deze puree terug in de pan. Snijd het vlees in dikke plakken, schep de groentesaus erover en serveer ze.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA