Provençaalse kipkluifjes van de BBQ

Het kookvocht van de kip is eigenlijk kippenbouillon en kan je voor later gebruik invriezen.

Ingrediënten:
500 g kipkluifjes/vleugeltjes
1 kippenbouilonblokje
1 teen knoflook, uitgeperst
2 eetl. olijfolie
2 theel. gedroogde Provençaalse kruiden
kneepje citroensap
zout en peper

Bereiding:
Zet de kipkluifjes met koud water en het bouillonblokje op en laat aan de kook komen. Als het aan de kook is gekomen, laat het dan 8 minuutjes doorkoken. Maak ondertussen van de olie, knoflook, Provençaalse kruiden, citroensap en zout en peper een marinade. Doe daar de gare kip bij, roer door en laat het liefst een nacht marineren. Doe ze hooguit 10 minuten op de bbq, zodat ze een lekker bruin korstje krijgen en een bbq-smaakje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA