Roerbak van kip en shiitake van Bill Granger

Dit recept komt uit het boek ‘Wat gaan we eten?’ van Bill Granger. Het is makkelijk en geeft een goede authentieke smaak, heerlijk!

Ingredienten:
4 personen
600 g ontbeende kippendijen, van vet ontdaan
3 eetl. lihte sojasaus
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. limoensap
1 eetl. mild smakende olie
1 ui, in dunne parten gesneden
3 cm verse gemberwortel, geschild, in luciferdunnen reepjes gesneden
150 g shiitake, grote exemplaren doormidden gesneden
1 rode paprika, van steel en kern ontdaan, vruchtvlees in dunne repen gesneden
200 g peultjes, afgehaald

Bereiding:
Snijd de kippendijen in dunne plakjes en doe ze in een kom. Voeg 1 eetlepel lichte sojasaus en 2 eetlepels ketjap manis toe. Wentel de stukken kip door de saus. Roer de overgebleven sojasaus, ketjap en limoensap in een kommetje door elkaar en zet het afgedekt opzij.
Verhit de helft van de olie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Bak de plakjes kip in porties in steeds 2-3 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok en houd ze apart.
Zet de wok weer op hoog vuur en doe de overgebleven olie erin met de ui en gember. Roerbak 2 minuten, doe de paddenstoelen erbij en roerbak 1 minuut. Voeg nu de reepjes paprika en de peultjes toe en roerbak nogmaals 1 minuut.
Schep de kip weer in de pan, voeg de achtergehouden saus toe en schep alles door elkaar tot kip en groenten goed met saus zijn bedekt. Dien de roerbak direct op, gegarneerd met koriander en vergezeld van gestoomde rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA