Weekmenu week 25

Maandag Gehaktballen met rode kool en aardappelen
Vandaag simpele aardappelen, vlees en groenten, gehaktballen volgens het recept van mijn moeder met gekookte aardappelen en rode kool met appel uit een pot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Pesto pasta met paprika en tonijn
Danjo ging vandaag uit eten, maar maakte voor ons nog een simpele pasta met penne, tonijn, rode paprika, zwarte olijfjes en pesto.

Woensdag Kip in witte wijnsaus met champignons, gebakken krieltjes, broccoli en salade
Vandaag een klassieker van mijn Spaanse oma. Stukken kip in een witte wijnsaus, afgemaakt met creme fraiche. Lekker met aardappeltjes en salade en voor de kids maak ik er dan toch voor extra vitamientjes broccoli bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Indisch
Vandaag had Danjo een barbecue van werk en maakte ik voor de kids rijst met worstjes en snijboontjes. Voor mij haalde ik Indisch eten uit de vriezer, aubergine, rendang en hete kip. Ik kocht er bij de toko nog sayoer lodeh en sambal goreng met ei bij en wat kroepoek.

Vrijdag Uit eten bij Pho
Vandaag ging ik met mijn vriendin An uit eten in Rotterdam, bij restaurant Pho, waar ik een blog over heb geschreven.

Zaterdag Tapas
Vandaag inspireerde het lekkere weer mij tot het maken van tapas. Danjo maakte sangria en we aten verschillende vleeswaren, geroosterde paprika met knoflook, krokante kipkluifjes, aioli, olijfjes met basilicum, snijboontjes met spekjes, ui en witte wijn en aardappeltortilla. Ik had ook een ander klein hapje gemaakt, pruimen gevuld met roquefort, rozijntjes, pijnboompitjes en sherry, uit het boek 1080 recepten, een boek bomvol authentieke Spaanse recepten, gekregen van mijn moeder.

DSCF1008

Zondag Indisch Gado gado met saté, sambal goreng ei en longtong
Emilia baalde donderdag dat ik Indisch at en zij niet, dus dit weekend maakte ik Indisch. Ze wilde vooral graag sambal goreng van ei en omdat het lekker weer was maakte ik saté voor op de barbecue met gado gado, heerlijk zomers en longtong voor de kids.