Geglaceerde koteletten, lasagnette met zoete tomaat en asperges van Jamie

Dit recept komt uit het boek ‘Jamie in 15 minuten’. Ik heb het met drumsticks gemaakt in plaats van met lamskoteletjes en dat was ook erg geslaagd. Een lekker snel en smakelijk gerecht.

Ingrediënten:
4 personen
Vlees
8 grote lamskoteletten, zonder vetrand
olijfolie
een paar takjes verse rozemarijn
1 eetl. vloeibare honing
2 eetl. balsamicoazijn, plus extra voor erbij
Lasagnette
4 lente-uitjes
2 bundels verse groene asperges (600 g) (ik gebruikte één bundel en een handvol sperzieboontjes)
1 verse rode Spaanse peper
300 g rijpe kerstomaatjes
1 bosje verse munt
1 kleine bol knoflook
300 g verse lasagnevellen
30 g Parmezaanse kaas

Bereiding:
Hussel de lamskoteletten met een snuf zout door elkaar, leg ze met 1 eetl. olie in de koekenpan en keer ze regelmatig om tot ze goudbruin zijn (ongeveer 8 minuten). Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze samen met de Spaanse peper in ringetjes, snijd de asperges fijn (laat de topjes heel) en snijd de kerstomaatjes doormidden. Doe de gesneden groenten met 2 eetl. olie in de braadpan.
Hak het grootste deel van de bovenste helft van het bosje munt grof, doe dit met een snuf peper en zout bij de groenten en knijp er met een knoflookpers 3 ongepelde tenen knoflook bij. Sla de rest van de tenen knoflook plat en doe ze met de naaldjes rozemarijn bij de koteletten. Snijd de lasagnevellen in 2 cm brede reepjes, verspreid ze over de groenten, schenk er 5 dl kokend water op en meng het door elkaar.
Draai het vuur onder de koteletten laag, hussel ze met honing en balsamicoazijn door elkaar om ze te glaceren en laat ze even op een bord rusten. Rasp de Parmezaanse kaas over de lasagnette en draai het vuur uit. Serveer het pastamengsel bij de koteletten en maak ze af met een paar extra drupjes balsamicoazijn en de laatste blaadjes munt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA