Bulgursalade met geroosterde groenten van Jamie Oliver

Dit recept komt uit het boek ‘Jamie’s Italië’ en moet eigenlijk met farro, maar ik kon die niet vinden en heb het daarom met bulgur gemaakt, die ik sowieso altijd erg lekker vind. Ik heb er gebakken vis bij geserveerd.

Ingrediënten:
8 personen
400 g farro of bulgur
3 gele courgettes, in de lengte gehalveerd, de pitjes verwijderd, in plakjes
2 groene courgettes, in de lengte gehalveerd, de pitjes verwijderd, in plakjes
2 venkelknollen, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden, de pluizige topjes apart gehouden
1 rode ui, gepeld en in partjes gesneden
2 rode paprika’s, gehalveerd, de pitjes verwijderd, in stukjes gesneden
2 aubergines, in stukken gesneden
4 tenen knoflook
extra vierge olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
kruiden- of witte wijnazijn
een flinke bos verse tuinkruiden (bladpeterselie, basilicum, munt en oregano)
een kneepje citroensap

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de farro of bulgur 20 minuten in koud water en giet de korrels af. Leg de groenten en tenen knoflook in een braadslede en hussel alles met een flinke scheut olijfolie door elkaar. Strooi er royaal zout en peper over. Probeer de groenten zoveel mogelijk in een enkele laag uit te spreiden, zodat ze mooi gelijkmatig bakken. Bak 30-40 minuten in de oven en schud zo nu en dan alles om, tot de groenten goed gaar zijn en lekker krokante randjes hebben. Sprenkel er onmiddellijk nadat ze uit de oven gekomen zijn een beetje azijn over en laat ze afkoelen. Schep de afgekoelde groenten op een grote snijplank, doe de verse kruiden erbij en hak alles fijn.
Breng de farro of bulgur in een grote pan met vers koud water aan de kook. Laat de korrels in 20 minuten gaar pruttelen en giet ze af. Maak aan met olijfolie, citroensap en peper en zout en hussel er de geroosterde groenten door. Strooi de venkeltopjes erover en serveer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA