Provençaalse tomaatjes

Dit is een makkelijk en lekker bijgerecht. In dit recept heb ik de tomaatjes bestrooid met op smaak gebracht broodkruim, maar het kan ook gewoon met wat zout, peper, kruidjes en olie.

Ingrediënten:
4 personen
8 lekkere ronde tomaten, het kapje eraf gesneden
2 handenvol wit broodkruim
1 theel. gedroogde Provençaalse kruiden
1/2 teentje knoflook uit de pers
zout en peper
1/2 eetl. olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een staafmixer het broodkruim met de Provençaalse kruiden, knoflook, zout, peper en de olijfolie en laat even draaien. Zet de tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Doe er het kruim op en zet 30-40 minuten in de oven, totdat het kruim lekker krokant is en de tomaatjes gaar. Op de foto staat confit de canard met sperzieboontjes met ui en knoflook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA