Weekmenu week 52

Maandag t/m Woensdag
Deze dagen stonden in het teken van kerst en daar heb ik apart een blog over geschreven.

 

Donderdag Penne met blauwe kaassaus, rucola, peer en pecannoten
Vandaag hadden we na de kerstdagen niet zo’n zin om boodschappen te doen en heb ik iets bedacht met wat ik nog in de koelkast had liggen. Voor de kids werden dat sperzieboontjes met vissticks en aardappeltjes en wij aten penne met een lekkere blauwe aderkaassaus met kookroom, geserveerd met stukjes peer, rucola en pecannoten. Hetzelfde recept als de krokante gnocchi maar dan met penne.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag
Erwtensoep
Vandaag gingen we naar het kerstcircus in Den Haag en daarvoor gingen we lunchen bij Full Moon in Den Haag, ons vaste adres voor lekker Chinees eten. ’s Avonds hadden Danjo en ik niet zoveel trek en aten we erwtensoep die ik nog in de vriezer had liggen en de kids wilden bamisoep met wat paprika erbij voor de vitamientjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Witlof met ham en kaassaus en aardappeltjes
Vandaag aten we lekker makkelijk. Ik had nog kaassaus in de vriezer en Danjo wilde graag witlof met ham en kaas eten, dus dat was simpel. Gekookte aardappeltjes erbij en klaar. Als toetje aten we geflambeerde bananen omdat we anders de oude bananen konden weggooien.

 

Zondag Gegrilde kip met gebakken courgette, tomatensalade en rijst
Vandaag was het een dagje vol voorbereidingen voor de hapjes voor Oud en Nieuw en met pakken voor ons midweekje weg. Daarom een makkelijke avondmaaltijd waarbij de kip alleen maar in de oven gezet hoeft te worden. Verder bakte ik er courgette bij en maakte ik een tomatensalade met tomaat, komkommer, olijfjes, avocado en lente-uitjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA