Moutabal (auberginepuree) van Nigella

Dit recept is uit het kookboek ‘Voor altijd zomer’ van Nigella Lawson. Ik hou altijd van auberginedipjes en als je de aubergine in de pan of op de bbq roostert, krijgt het gerecht een lekkere rooksmaak. Ik serveerde dit bij schouderkarbonades met yoghurt en komijn.

Ingrediënten:
3 aubergines
4 eetl. tahin
zeezout
sap van 1 tot 1 1/2 citroen
3 tenen knoflook
ongeveer 1 eetl. olijfolie extra vierge
1 granaatappel

Bereiding:
Prik de aubergines met een vork in en gril ze in een hete grillpan rondom tot ze geblakerd zijn, er verschrompeld uitzien en van binnen pulpig zacht zijn. Snijd de aubergines open, schep de pulp eruit en laat uitlekken in een zeef. Roer in een kommetje de tahin met een eetl. warm water, zeezout en citroensap. Schep de uitgelekte aubergine erbij en prak alles met een vork door elkaar. Doe vlak voordat je het gaat serveren de knoflook erdoor, uit de pers of heel fijn gehakt en een scheutje olijfolie en wat granaatappelpitjes eroverheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA