Pittige roerbak van garnalen, asperges en cashewnoten van Ching-He Huang

Dit recept komt uit het boek Ching’s take-away, een boek vol lekkere snelle wokgerechten.

Ingrediënten:
2 personen
200 g malse groene asperges, houtige delen afgebroken, in drieen gesneden
1 eetl. arachideolie of andere plantaardige olie
2 tenen knoflook, gekneusd en fijngehakt
2,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
150 g gekookte tijgergarnalen, gepeld en darmdraad verwijderd
1 eetl. rijstwijn of droge sherry
1 eetl. lichte sojasaus
1 theel. heldere rijstazijn of appelazijn
een handvol geroosterde gezouten cashewnoten
1 eetl. maizena, glad geroerd met 1 eetl. water
1 eetl. geroosterde sesamolie

Bereiding:
Breng een kleine pan met water aan de kook, doe de asperges erin en blancheer ze 2 minuten. Giet ze af en spoel ze onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Leg ze op een bord en zet opzij.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij gaat roken en doe de olie erin. Voeg knoflook en gember toe en roerbak een paar seconden. Doe de asperges in de wok, roerbak 2 minuten en roerbak de garnalen nu nog 1 minuut mee.
Voeg de rijstwijn of sherry toe, gevolgd door de sojasaus, azijn en cashewnoten. Bind de saus met het maizenamengsel, roer de geroosterde sesamolie erdoor en serveer het direct.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA