Chocolade feesttaart van Jamie

Dit is echt onze familie-favoriet als het op taarten aan komt. Het recept komt uit ‘The naked chef is terug’ van Jamie Oliver en is super makkelijk en heel lekker. Eigenlijk mislukt het nooit (dit moet ik maar even afkloppen). De amandelen doe ik er nooit doorheen en soms maak ik het met alleen frambozen. De taart blijft ook lekker lang zacht, een toppertje dus.

Ingrediënten:
3 afgestreken eetl. cacaopoeder
200 g boter
200 g kristalsuiker
3 grote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 afgestreken theel. bakpoeder
1 handvol geschaafde amandelen
2 dl room
wat suiker
1 flinke handvol frambozen
1 flinke handvol aardbeien
Chocoladelaagje:
100 g boter
100 g chocola van de beste kwaliteit
100 g poedersuiker
3 eetl. melk

Bereiding:
Verwarm de oven tot 180 graden. Leg op de bodem van 2 taartvormen van 20 cm een stuk bakpapier. Maak het cacaopoeder met 4 eetl. kokend water aan tot een glad papje. Klop in een aparte kom de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg het cacaomengsel, de eieren, het bakmeel en het bakpoeder toe. Meng alles goed en spatel de noten erdoor. Verdeel het mengsel over de twee vormen en bak in 25-30 minuten in de oven. Laat ze wanneer ze gaar zijn afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Smelt de ingredienten voor het chocoladelaagje in een kom boven een pan zacht kokend water. Roer tot het goed gemengd is en laat het afkoelen. Klop de rooms stijf en zoet naar smaak met een beetje suiker. Verwijder voor het opmaken van de taart het bakpapier en besprenkel desgewenst met wat sherry (ik heb het weleens met frambozenlikeur gedaan). Strijk de slagroom uit op één van de taarten en strooi daar het fruit op. Leg de tweede taart erboven op en druk hem aan. Haal een mes rond de taart om de zijkant glad te strijken en giet de chocoladelaag eroverheen. Wacht met aansnijden tot de chocoladelaag hard is geworden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA