Romantisch weekendje Amsterdam en omgeving

Afgelopen weekend hadden Danjo en ik weer eens een weekendje weg met zijn tweetjes gepland, omdat de ouders van Danjo bereid waren om op de drie kids te passen. We proberen dat elk jaar rond onze huwelijksdatum te doen. Deze keer hadden we een B&B geboekt in Ouderkerk aan de Amstel, de Waverly House. Het weer werkte mee en de smalle platteland weggetjes naar de B&B toe brachten ons in vakantiestemming. Eenmaal aangekomen werden we verwelkomd door de hartelijke gastvrouw. Ze gaf ons een rondleiding en liet onze kamer zien.


Hierna stapten we op onze fietsen die we in de auto hadden gepropt en deden een rondje langs de Vinkeveense plassen. In Abcoude maakten we een tussenstop voor de lunch. We streken neer op het terras van de Eendracht. Ik bestelde een huisgemaakte groene ijsthee en Danjo een smoothie met bosvruchten met vanille. Ik nam een uitsmijter met spek en Danjo een hamburger, die medium geserveerd werd. Erbij hadden we nog wat verse friet van het Friethoes met mayo. Het was heerlijk, vooral op het zomerse terras.


Op de terugweg naar de fiets kochten we bij Food boutique Ter Stege een stuk chocoladetaart. Ik had als missie om daarbij rood fruit te scoren en dat was nog niet zo makkelijk in de kleine dorpjes die we passeerden. Uiteindelijk vroeg Danjo in Waverveen of er in de buurt een supermarkt of groenteboer was en toen de man hoorde dat we op zoek waren naar aardbeien, verwees hij ons enthousiast naar een boerderij automaat op 5 minuutjes fietsen. En dat was leuk! De groente en fruit automaat stond voor de boerderij in een leuk klein huisje en zag er mooi strak wit uit met verlichte vakjes waar groenten en fruit in lag, echt geweldig! We namen aardbeien en frambozen en ze waren lekker en niet eens duur. Je had er ook kaas en sapjes, echt een aanrader. Helaas vonden we geen plekje meer om het op een picknickkleedje op te eten, dus dat hebben we lekker in onze kamer gedaan, welverdiend na de fietstocht met een kopje koffie en thee erbij.


Na wat te hebben gerelaxt vertrokken we ’s avonds richting Amsterdam. We parkeerden de auto bij een P+R en namen de tram naar de stad. Daar hadden we een tafeltje gereserveerd bij Ron Gastrobar Oriental. We hadden een groupon en bij binnenkomst kregen we kroepoek met huisgemaakte sambal en augurkjes. Vooraf kregen we twee dimsums en een bao geserveerd; één sui mai met kip, garnalen en waterkastanje, die we ietwat aan de droge kant vonden, één garnalen ha kau met wasabimayonaise die we erg lekker vonden en een bao met varkensvlees en een lekkere pittige saus er bovenop. Vervolgens mochten we één van de gerechtjes kiezen en had Danjo de ossenhaas met kailan en oestersaus, erg mals en lekker, iets aan de zoute kant. Ik had de corvina vis met boemboe bali met kokos en een krokant kippenvelletje, lekker maar niet heel uitgesproken. Daarna kwam het pièce de la résistance, de Peking eend met gestoomde broodjes en hoisin sesamsaus. Als extraatje kregen we er ook nog de traditionele pannenkoekjes bij. De Peking eend was heerlijk, erg mals en lekker met het krokante eendenvel er los bij. Tot slot had Danjo de pure chocoladeganache met basilicum mandarijnijs en ik de mangotapioca met passievruchtenijs. Gelukkig niet te grote porties en de mijne was lekker verfrissend. Wij vonden het een mooi restaurant waar je lekker kan eten en de bediening was ook heel vriendelijk en duidelijk zelf ook gek op eten.


De volgende ochtend stonden we op met een stralend zonnetje en konden we buiten ontbijten. De gastvrouw verzorgde in samenwerking met haar ouders het ontbijt en dat was genieten. Vader zorgde voor de warme gerechten zoals pannenkoekjes en blueberry pancakes en roerei met spek. Er waren verschillende kazen, vleeswaren, zoetwaren, lekkere broodjes en yoghurt met vers fruit. We hadden ook een heerlijk aardbeien peren frambozensapje. Een lekker pittig koffietje erbij en we werden langzaam aan wakker.


We zaten nog even op de lekkere loungebank en vertrokken hierna om een stadswandeling door Amsterdam te doen. Daarbij kochten we op de Zeedijk bij een Chinees theehuis/bakkertje duriangebakjes voor mijn moeder en een pork bun voor mijn vader. Een stukje verder stuitten we op brouwerij de Prael, waar we drie speciale biertjes kochten voor de vader van Danjo. We braken de wandeling af om nog door de leuke Haarlemmerstraat te wandelen waar we bij Il tramezzino belandden. Daar verkopen ze tramezzini, Ventiaanse sandwiches, goed gevulde, bijna ontplofte sandwiches. Danjo nam er één met bresaola, parmezaanse kaas en rucola en ik nam een panini ferrari met tomaatjes, rauwe ham, gegrilde aubergine en pesto. Erg lekker! Al etend op het bankje voor de zaak hadden we uitzicht op het aan de overkant gelegen Petit gateau waar ik voor een toetje wel even naar binnen wilde. Dit was een uiteenstalling van kunstwerkjes. Allemaal petits gateaux, de ene smaak nog lekkerder dan de andere. Ik kon eigenlijk niet kiezen, maar koos uiteindelijk, ook een beetje voor Danjo, de mango crumble met ananas en kokos, die wel een beetje tegenviel. Iets te veel koek, iets te weinig zout en iets te weinig fruit, naar onze smaak althans. Met dit toetje kwam er een eind aan ons romantisch samenzijn en we kunnen niet anders zeggen dat we heel erg van het weekend en elkaar hebben genoten!

Plaats een reactie