Aspergepuree met tabasco

Dit recept is uit het boek ‘Puur natuur’ van Alain Ducasse. Het is een heerlijke spread en ik heb het op een geroosterde boterham gegeten met een gepocheerd eitje erop, super!

Ingrediënten:
voor 6 personen
15 kleine groene asperges
1 eetl. olijfolie
2 dl gevogeltebouillon (ik gebruikte wat minder, anders werd de puree te vloeibaar)
3 eetl. olijfolie
3 dragonblaadjes
1 eetl. sherryazijn
1 theel. tabasco
zout en peper

Bereiding:
Schil en was de asperges en snijd de kopjes op 4 cm hoogte eraf en houd ze apart. Hak alle stelen ragfijn. Verhit de olijfolie in een sauteerpan, doe de gehakte aspergesteeltjes erin, voeg wat zout toe en smoor 3 minuten op halfhoog vuur zonder ze te laten kleuren.
Voeg de gevogeltebouillon of water toe en laat nog 5 minuten koken.
Pureer alles en voeg tegelijkertijd de olijfolie toe tot het een gladde puree is. Giet in een schaal. Snijd de aspergekopjes fijn, hak de dragonblaadjes en meng door de puree.
Breng de puree op smaak met de sherryazijn, tabasco en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA