Pompoen pickles van Yvette van Boven

Dit recept is uit het kookboek ‘Home made’ van Yvette van Boven, een heerlijk boek, zeker om ideetjes op te doen voor etentjes. Deze pickles heb ik gemaakt voor bij de mini polentamuffins uit hetzelfde boek.

Ingrediënten:
200 ml witte wijnazijn
320 ml water
3 eetl. suiker
6 kruidnagelen
1 stukje foelie of een snuf vergeraspte nootmuskaat
1 kaneelstokje
6 kardemompeulen
1-2 rode pepers
500 g butternut of flespompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden

Bereiding:
Breng alle ingredienten, behalve de pompoen, in een steelpan aan de kook. Laat dit 10 minuten op zacht vuur inkoken. Voeg de blokjes pompoen toe en laat ze 5 minuten meekoken. Doe dan alles over in een weckpot en weck ze 40 minuten.
Laat ze zeker 3 dagen staan voordat je ze gaat eten, maar het liefst nog langer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA