Bun cha bowls (mihoensalade) van Jamie

Dit recept is uit ‘Jamie’s comfort food’, één van mijn lievelingsboeken van Jamie Oliver. Dit recept is een favoriet van Phaedra en Emilia en Danjo en ik vinden het ook heerlijk. Dus we kunnen het wel een familie favoriet noemen. Het is even wat snijwerk, maar de moeite waard. Het voelt erg gezond en is erg smaakvol door de fris pittige dressing.

Ingrediënten:
4 personen
1 grote handvol ongezouten pinda’s, geroosterd en gehakt
1/4 witte kool, in dunne reepjes gesneden/geschaafd
1 bosje munt (30 g), de blaadjes eraf gehaald
1/2 bosje basilicum (15g), de blaadjes eraf gehaald
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
1/2 krop ijsbergsla, in stukken gescheurd
200 g taugé, van staartjes ontdaan
1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
2 wortels, geraspt
150 g rijstvermicelli
8 grote garnalen, gepeld
200 g varkensbuik, in kleine stukjes (ik gebruik altijd wat meer)
1 ui, in dunne ringen gesneden
4 eetl. hoisinsaus
Dressing
3 verse rode pepers, fijngehakt
2 opgehoopte eetl. lichtbruine basterdsuiker (ik gebruikte rietsuiker)
2 eetl. witte wijn azijn
4 eetl. vissaus (ik gebruikte sojasaus)
2 limoenen, geperst

Bereiding:
Doe voor de dressing 2 rode pepers, suiker, azijn, sojasaus, limoensap en 100 ml kokend water in een jampotje en schud alles goed door elkaar.
Doe de witte kool in een kom en meng door elkaar met 4 eetl. dressing, waarbij je de kool een beetje kneust. Doe er wat extra azijn bij. Doe de munt en basilicum in kommetjes met koud water. Doe de lente-uien, resterende rode peper, ijsbergsla en taugé op een schaal. Doe de komkommer en wortels op een andere schaal. Schenk kokend water over de rijstvermicelli, dek af en laat 5 minuten weken of tot ze zacht zijn. Laat uitlekken en spoel af met koud water.
Haal de darm uit de rug van de garnalen en snijd ze bijna helemaal door zodat ze gevlinderd zijn. Bak de varkensbuik stukjes in een hete pan tot ze goudbruin zijn en doe er de ui bij. Bak nog 5 minuten en doe er dan de garnalen bij. Bak nog een paar minuten en doe er dan de hoisin bij. Zet alles op tafel met de dressing erbij en laat iedereen zijn eigen bowl vullen.