Tomatensoep met eibloemen

Dit recept is uit het kookboek Ching’s take-away, een leuk boek vol makkelijke Chinese/westers geïnspireerde recepten voor ontbijt, snacks, lunch en diner.
Ingrediënten:
2 porties
1 eetl. groentebouillonpoeder
3 rijpe tomaten, in plakken
2 eieren, los geklopt
1 eetl. lichte sojasaus
een scheut geroosterde sesamolie
een snuf zeezout
een snuf versgemalen witte peper
1 eetl. maizena, glad geroerd met 2 eetl. water
flinke handvol kleine spinazieblaadjes
garneren met: 2 bosuitjes, in dunne ringetjes.

Bereiding:
Giet 5 dl water in een pan en breng aan de kook. Roer het bouillonpoeder erdoor en draai het vuur lager. Doe de plakken tomaat in de bouillon en laat ze in 5 minuten op halfhoog vuur zacht worden.
Giet het losgeklopte ei geleidelijk en al roerend bij de bouillon. Roer de sojasaus, geroosterde sesamolie, zout en peper en aangemengde maizena door de soep en wacht tot hij lichtgebonden is. Roer er nu eventueel de spinazie door en laat de blaadjes kort slinken. Garneer de soep met bosui en serveer direct.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA