Weekmenu week 25

Maandag pita kipshoarma met koolwortelsalade
Vandaag een makkelijke hap die Danjo had voorbereid. Aan de standaard koolsalade had hij nog wat geraspte worteltjes toegevoegd en voor Ferran wat worteltjes gekookt. De meiden vonden de salade erg lekker, dus papa was weer blij.

Dinsdag mozzarellagehaktballetjes met spinazietagliatelle en salade caprese
De meiden zijn helemaal weg van mozzarella en dit gerecht hebben ze bedacht en mama mocht het uitvoeren. Het recept voor de gehaktbal is het standaardrecept van mijn moeder en daar voeg ik voor deze variant wat basilicum aan toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag stamppot andijvie met speklapjes
Vandaag weer eens lekker stamppot andijvie gemaakt, ook al is het zomer, stamppot kan het hele jaar door! Ik vind het extra lekker van verse andijvie, dat is toch veel knapperiger dan van voorgesneden andijvie. Mijn moeder at gezellig mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag pappardelle met biefstuk
Vandaag heb ik me weer eens laten inspireren door een AH receptenkaartje. Danjo deed de mise-en-place zodat ik het bij thuiskomst alleen nog maar af hoefde te maken. Het was erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag garnalen met knoflook, gegrilde courgette en rijst
Vandaag wilde ik risotto met garnalen en courgettesalade maken, maar het was zo lekker in de tuin dat ik me niet tot koken kon zetten. Daarom maakte ik met de courgettes en garnalen een makkelijke variant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag hamburgers op briochebroodjes met pittige tomatenrelish en chopped up salad
Ik ben normaal niet zo van een hamburger op een brioche, maar ik las dit recept en ik wilde het nog een kans geven. Mijn ouders aten gezellig mee, omdat we daarna naar een dansuitvoering gingen van de meiden. Erbij maakte ik een chopped up salad, een oorspronkelijk recept van Jamie Oliver, waarbij het principe is om alles fijn te hakken, bij elkaar te doen en op smaak te brengen met extra vergine olijfolie, wat ciderazijn en zout en peper. Deze keer hakte ik little gem, kropsla, komkommer, tomaat, rode ui, avocado en belegen kaas fijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag laten bezorgen
Vandaag hadden we afgesproken met onze vrienden Cindy en Lex met hun kindjes. Omdat het weer een beetje wisselvallig was gingen we in plaats van naar Kijkduin, naar een plaatselijk recreatiestrandje zodat we snel naar ons huis konden als het zou gaan regenen. Het weer viel uiteindelijk mee en we lunchten met Turks brood met dipjes en olijfjes en Cindy maakte een salade caprese en toastjes met lekkere Franse kaasjes. Een lekker biertje en Jillz erbij en we waren in vakantiestemming ondanks de soms donkere wolken. Omdat we nog niet wisten hoe laat het zou worden had ik niks ingepland qua eten en bestelden we uiteindelijk iets. Emilia had geen zin in eten bestellen en maakte zelf penne met tomaat en mozzarella waar Phae en Ferran van meesnoepten en voor Ferran maakte ik een pastaatje met spek, doperwt, tomaat en Parmezaanse kaas. Phaedra, Danjo en ik bestelden een kapsalon, maar dat viel toch wat tegen.