Weekmenu week 18

Maandag Aardappelsalade met haricots verts en reuzenbonen met gebakken zalm
Vandaag een recept uit het heerlijke boek ‘Home made’ van Yvette van Boven. Door de aardappeltjes roer je een pesto-achtige dressing met dragon. Wij aten er een lekker stukje gebakken zalm bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Chinese noedels uit de wok met groenten, kip en oestersaus
Vandaag kookte Danjo een recept uit de Allerhande. Ik bleek alleen niet voldoende bami in huis te hebben, maar met een toetje van geflambeerde bananen van de overgebleven Griekse bananen hadden we uiteindelijk een lekker rond buikje.

Woensdag Kip en prei pie met veldsla met mandarijntjes
Vandaag een recept uit mijn geweldige boek dat ik in Australië heb gekocht. Deze keer een lekkere romige kip en prei pie, erg makkelijk met kant en klaar deeg. Lekker met een frisse veldsla met mandarijntjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Ovenschotel met gehakt, groenten en puree
Vandaag maakte Danjo een recept uit Boodschappen magazine van de Hoogvliet. We hebben het recept wel wat aangepast aan onze smaak. Zo hebben we de knolselderij vervangen door gewone aardappel en hebben we door het gehakt een zak roerbakgroenten gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Spaghetti carbonara met champignons en andijvie
Deze pasta hebben we een paar weken geleden gegeten, een receptje uit de Allerhande met net wat extra groenten ten opzichte van een gewone carbonara en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd.

.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Festivalfood en pizza’s
Vandaag hadden we een lekker dagje dat we afsloten met een bevrijdingsfestival. We hadden eigenlijk bedacht dat we ons daar op een kleedje wilden installeren en dan pizza’s of sushi wilden halen, maar het was toch iets serieuzer opgezet dan gedacht en je kon niet overal het terrein op en af. Daarom aten de kids hotdogs en een frietje en wij bestelden later thuis pizza’s, Danjo met heel veel erop en ik met 4 kazen, jammie!

Zondag BBQ
Vandaag staken we eindelijk de barbecue aan met het lekkere weer. Aangezien ik nog drie pakjes vetspek in de vriezer had liggen, maakte ik shaslicks, hoe mijn moeder ze altijd maakt. Erbij had ik gegrilde asperges met kruidenmayonaise, maiskolfjes en kruidenboter. Het barbecue seizoen is begonnen!