Indisch – Frikadel pan (Indisch gehaktbrood)

Dit recept valt niet te verwarren met een frikandel. Het is ook vlees, maar van een totaal andere orde. Net zoals met veel gerechten in de Indische keuken zijn er verschillende recepten voor dit gerecht en dit is ons familierecept. Ik vind ons recept zo lekker omdat er naast het gehakt ook kipfilet, ham, aardappel en uien in gaan. De volgende dag is het ook erg lekker op brood.

Ingrediënten:
2 kipfilets, fijn gemalen
1 kg gemengd gehakt
200 g schouderham, fijngemalen
2-3 middelgrote aardappelen, gekookt, fijn geprakt
in de boter glazig gefruite ui
1 ei
nootmuskaat
scheut volle melk
zout, peper en aromat
paar klontjes boter

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingredienten door elkaar en breng op smaak met zout, peper en aromat. Beboter een ovenschaal en doe daar het gehaktmengsel in. Doe er klontjes boter op en zet 30-45 minuten in de oven tot er een bruin korstje op zit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA