Citroenkip van Bill Granger

Dit is een recept uit het boek ‘Bill’s basics’. Een super lekker en makkelijk recept. Ik vond de saus met het sap van 2 citroenen wel wat heftig, dus ik zou minder sap gebruiken. Ik heb de saus uiteindelijk milder gemaakt met water en extra suiker en wij vonden het erg lekker. In plaats van de radicchio heb ik Chinese groenten roer gebakken. Kipdijfilet met vel was erg lekker, dat malse vlees met een krokant korstje, zeker voor herhaling vatbaar.

Ingrediënten:
4 personen
2 eetl. bloem
1 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
4 kippenborststukken of filets met vel
1 dl neutraal smakende olie, om te bakken
1 citroen, in 8 parten
3 cm verse gember, geschild en geraspt
5 eetl. honing
5 eetl. lichte sojasaus
sap van 2 citroenen
2 eetl. bruine basterdsuiker
opdienen met:
bladeren van een kleine krip radicchio

Bereiding:
Verwarm de oven tot 180 graden. Vermeng de bloem met vijfkruidenpoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper en wentel de stukken kip erdoor tot ze rondom zijn bedekt.
Zet een wok of grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur en doe de olie erin. Leg als hij goed heet is de stukken kip erin en bak ze 3-5 minuten tot het vel knapperig is. Laat op keukenpapier uitlekken.
Leg de stukken kip op een bakplaat en leg de partjes citroen ertussen. Braad ze 10 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Giet intussen de olie op 2 eetlepels na uit de wok en zet hem weer op het vuur. Voeg de gember, honing, sojasaus, citroensap en suiker toe en laat de saus 2-3 minuten pruttelen tot hij licht gebonden is. Dien de kip in stukken of in plakjes op, besprenkeld met citroensaus en geef de radicchio erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA