Maandag Gehaktballen, rode kool en gekookte aardappelen
Vandaag een makkelijk dagje met zelfgemaakte gehaktballen, zoals altijd volgens het recept van mijn moeder met half om half gehakt. Lekker met mosterd en rode kool en de volgende dag op brood.
Dinsdag Tagliatelle met broccolisaus, gebakken zalm en salade caprese
Vanavond een makkelijk pasta van gepureerde broccoli met een teentje knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas met een stukje gebakken zalm en voor de frisheid een salade caprese die het altijd goed doet.
Woensdag Turks brood met mediterrane gehaktspies met koolsalade
Vandaag iets van de bbq, alleen viel het weer tegen. Daarom heb ik de gehaktspiesen op de watergrill binnen klaargemaakt. De zelfgemaakte knoflooksaus was erg lekker en ik deed er nog wat chilisaus bij.
Donderdag Foe yong hai
Danjo at vandaag niet thuis en aangezien ik al langere tijd trek had in foe yong hai besloot ik dat vanavond te eten. Voor de kids maakte ik rijst met worstjes en courgette en voor mezelf haalde ik 2 groentegerechten bij de toko en foe yong hai met Chinese dunne mie bij de Chinees. Ik besloot te eten toen de kids in bed lagen en ik heb lekker zitten smullen.
Vrijdag Uit eten
Vandaag ging ik met Danjo uit eten bij Soso in Zoetermeer, waar ik een blog over heb geschreven.
Zaterdag Kookclub
Zaterdag hadden we weer kookclub en deze keer was dat bij Mirjam en Rick. Het thema was chill en grill. Rick bereidde verschillende gerechten op de bbq en het eerste was een overheerlijke flammkuche met munster, rode ui en rucola. De kaas rook vrij heftig, maar de smaak was zacht. Daarna kregen we lekker gemarineerde garnalenspiesen, heerlijk met een zachte grillsmaak. Hierna volgde een hamburger van black angus beef, medium gebakken met tomatenmayonaise, krulfriet en koolsalade, superlekker. Als laatste vleesgerecht kregen we 4 uur langzaam gegaarde spare-ribs die zeer dik bevleesd waren, supermals en lekker. Alle gangen werden vergezeld door bijpassende biertjes. Hierna hadden we even een dansbreak waarin we Just dance deden en daarna sloten we af met een appelcrumble van Mirjam met ijs en slagroom. We konden geen pap meer zeggen.
Zondag Wraps met kip, groenten en humus
Vandaag had ik een wrap op de planning. Eigenlijk wilde ik de kip pocheren, maar omdat die nog bevroren was, besloot ik die te bakken. De wrap was goed gevuld en we hadden genoeg aan één wrap per persoon. De resterende kip hebben we de volgende dag gebruikt voor een kipsandwich.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.