Weekmenu week 9

Maandag Pastasalade met courgette, rucola en ricotta met gebakken zalm
Vandaag maakte Danjo deze lekkere salade met pasta, courgette, rucola en ricotta. Erbij serveerden we een lekker stukje gebakken zalm.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Foe Yong Hai met rijst
Vandaag ging Danjo met de kids en zijn zus glow golfen en at ik alleen thuis. Ik deed lekker makkelijk en at foe yong hai uit de vriezer met rijst en een restje tempe goreng, stukje krokant gebakken tempe met sambal gula djawa en gebakken uitjes.

Woensdag Stamppot zuurkool
Vandaag was het lekker weer, maar het blijft toch winter, dus ik maakte een lekkere stamppot zuurkool met rookworst en stukjes appel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Eten bij Woodstone
Vandaag aten we na een partijtje vrij tennissen bij Woodstone, een pizzeria. De kids aten in de vakantie gratis, dus dat was een leuke deal. Danjo en ik deelden twee pizza’s en namen de Viola; een pizza bianca met zes maanden gerijpte parmaham, geitenkaas, zoete blauwe bessen, crème fraîche en verse tijm en de Bastille met malse biefstuk, geroosterde zoete aardappel, paprika, champignons, gekarameliseerde ui en een vleugje tijm, overgoten met een honing-portsaus met tijm, geserveerd met een partje gorgonzola, walnoot en verse spinazie. De kids namen de pollo pesto met kipfilet, portobello en kastanjechampignons, rode ui, bieslook en basilicumpenne met een romige saus van pesto en grana padano kaas, de penne Napolitana met mozzarella, gepofte romadori tomaatjes, knoflook en een tomatensaus met pestodressing en de gamberetti picante met zwarte tagliatelle, gamba’s in een pittige tomatenroomsaus met gepofte tomaatjes, grana padano kaas en rucola, geserveerd met pizzasticks. De pollo pesto was erg lekker, de napolitana viel wat tegen, er zat ook weinig mozzarella in. De pasta met gamba’s hebben we uiteindelijk mee naar huis genomen en aan mijn moeder gegeven. Onze pizza’s waren lekker, maar niet heel bijzonder. De dessert waren echt top. Ik deel met Emilia een banoffee, Danjo met Ferran een affogato (koffie met ijs) en Phae had een mini chocobrownie.

 

Vrijdag Hartige taart met stilton en bleekselderij
Vandaag maakte ik deze hartige taart met een zelfgemaakte korst. Het was een heerlijke taart en daarbij maakte Danjo een salade met peer en walnoten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Culiclub
Vandaag hadden we weer culiclub met als thema Brexit. Ik heb daar apart een blog over geschreven.

Zondag Simpel
Vandaag hadden Danjo, Ferran en ik bij de toko van Chinese supermarkt Oriental geluncht met rijst en gerechten, dus ’s avonds hebben we het simpel gehouden met stokbrood, kaasjes, tomaten, ham en worst.