Weekmenu week 26

Maandag Spitskool met gehakt en rijst
Vandaag een makkelijke maaltijd, omdat ik ook laat uit werk was. Danjo maakte spitskool met gehakt met rijst. Ik had nog een blok tofu liggen, die ik in blokjes sneed en krokant bakte. Lekker met sambal en ketjap, dus dat at ik ook bij de rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Pasta carbonara met courgette en groene asperges
Vandaag een lekker pastagerecht uit de Allerhande. Wij zijn dol op pasta carbonara en deze variant met geroosterde courgette en groene asperges is erg lekker. Ik heb de eieren weggelaten uit het recept en het met kookroom gemaakt en dat was ook prima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Makkelijke broccolisoep, superkaastosti van Jamie en tonijn op toast

Vandaag maakte ik soep met brood. Ik maakte een broccolisoepje en daarbij een supertosti uit ‘Comfortfood’ van Jamie Oliver. Hierbij bak je een tosti met kaas met een gewicht erop zodat hij egaal bruin wordt aan beide kanten en daarna strooi je geraspte kaas in de pan, legt de tosti erop en als het vet uit de kaas loopt hou je de tosti omhoog waardoor de kaaslaag naar beneden valt en na ongeveer 30 seconden hard wordt en een kaaskroon vormt, geweldig toch!? Erbij maakte ik tonijn in tomatensaus die ik serveerde op toast, maar die viel ietwat tegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Indisch; sajoer lodeh, frikadel, sajoer bajem, sambal goreng ei en babi ketjap
Vandaag aten we lekker Indisch. We hadden nog gerechten in de vriezer liggen en daar maakte ik wat gerechten bij. Kroepoekjes erbij en het was smullen.

Vrijdag Snackbar
Vandaag kwam het qua planning niet uit om vis te halen voor mijn geplande Japanse diner en uiteindelijk had ik geen puf meer om iets anders in elkaar te flansen en hebben we friet gehaald. Erbij had ik kipjes die niet te eten waren, erg zout. Ik zet als we frietjes eten dan graag toch wat rauwkost op tafel, zoals deze keer komkommer en worteltjes.

Zaterdag Japans diner
Vandaag maakte ik alsnog ons Japans diner. Het bestond uit krokant gebakken sushirijstbolletjes met rauwe tonijn erop, rauwe zalmplakjes overgoten met sojasaus en hete olie en gegrilde aubergine met mirindressing. Ik had eigenlijk nog een Japanse pannenkoek willen maken met bacon en Chinese kool, maar die hebben we uiteindelijk geskipt.

Zondag Frambozensalade met gorgonzola, rauwe ham en amandelen
Vandaag aten we een frambozensalade uit de Allerhande. Het was een lekkere salade waarbij de noten gebakken met honing, een zoete toets aan het gerecht geven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA