Uit eten bij de Meatcave in Leiden

Afgelopen vrijdag was het zover, we gingen eten bij de Meatcave in Leiden. Ik rij er altijd langs met de bus en van collega’s had ik er goede verhalen over gehoord. We gingen met onze vrienden Cindy en Lex. We kwamen toevallig tegelijk aan en mochten direct afdalen naar de kelder, een mooi bijzonder plekje. Aan het eind van de kelder staat de kok met 2 green eggs klaar om het diner te bereiden. Er wordt geen menukaart gehanteerd, je eet wat de kok uit de green egg tovert en kan daarbij aangeven hoeveel gangen je wil, tussen de 3 en 7. Ze hebben dus geen kaart, ook niet voor de drankjes. Bij de vraag met wat voor drankje we wilden starten begonnen de mannen met een biertje en Cindy en ik hadden ook wel zin in een avontuurtje. We werden verrast met een gin tonic, met gin die 5 jaar in eikenhouten vaten had gerijpt, dat beloofde wat. Puur moesten we wel even kuchen, maar met de tonic erbij was het een lekker verfrissend welkomstdrankje. De jeneverbesjes erin maakten het af. We werden alvast verwend met een amuse van een gehaktballetje met shaslicksaus, erg lekker, met een subtiel barbecuesmaakje. Vervolgens kwam het voorgerecht dat bestond uit een plank met 2 verschillende soorten droge worst, een rauwe ham en olijfjes met wat brood. Erg lekker, maar we hadden eigenlijk gehoopt dat we ook vooraf verrast zouden worden met iets uit de green egg. Nou goed, de spanning werd op deze manier wel opgebouwd. Het tussengerecht kwam, een heerlijk mals stukje vlees van het livarvarken, met een paprikasausje en rode kool. Erg lekker, hoewel Lex zijn stukje wel wat minder was. Hij was taai en een deel was zelfs rauw, jammer… Hierna besloten we dat het hoofdgerecht mocht komen. Een heerlijk groot stuk entrecote met daarbij een stuk kaki, groene asperge, ui en een aardappeltje, allemaal ook gegrild. Erg lekker, hoewel het vlees van mij wel een ietsie pietsie meer zout mocht hebben en dat stond niet op tafel. Bij het eten dronken we een lekker rood huiswijntje. Na de cocktail en de wijn waren Cindy en ik aardig vrolijk. Als dessert kregen we een pancake met een plakje ontbijtspek van de green egg met bosvruchtensaus, ijs en notendukkah. Dat laatste is een gehakt noten-specerijenmengsel, erg lekker. We sloten nog af met thee en koffie en waren verzadigd na een gezellig en lekker avondje. De afwezigheid van een kaart maakte dat we bij het krijgen van de rekening wel wat schrokken van de prijs van de gin tonic, namelijk €10,50, maar ach, hij was in ieder geval wel erg lekker.

 

Plaats een reactie