Weekmenu week 34

Maandag Pommes en sauce
Vanavond een familieklassieker van de Spaanse kant. Ik ben er dol op, maar Danjo is niet zo van worteltjes en de meiden ook niet echt. Maar goed, zo nu en dan maak ik het toch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Kipjes van de bbq, ketjapsperzieboontjes en rijst
Vandaag maakte ik chili-jam van Annabel Langbein. Ik was van plan om er kipkluifjes mee in te smeren en in de oven te doen, maar met dit mooie weer kon ik het niet laten om de bbq aan te steken. Erbij had ik sperzieboontjes met een ketjapsausje, net even wat anders en heel makkelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Gemarineerde mozzarella, meloen met ham en penne met zelfgemaakte pesto
Dit was echt perfect na een dagje strand. Lekker fris en licht. De mozzarella met citroen proefde heel bijzonder en op de één of andere manier verfijnd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag uit eten
Vandaag ben ik lekker uit eten geweest in Amsterdam met mijn vriendin Annemiek en daar heb ik een blog over geschreven.

Vrijdag Eendenborst, crostini’s en salade van Jamie
Vandaag een receptje uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’. De meiden en Ferran kregen een stukje kippendij. Het was een lekker gerechtje met de frisse salade erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Moules Frites (Mosselen met crème-fraîche en frietjes)
Sinds kort lusten de meiden ook mosselen en kreeg ik al meerdere keren het verzoek om mosselen met crème-fraiche te maken. Mama is de beroerdste niet, dus vandaag was het zover. En natuurlijk met zelfgemaakte frietjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag BBQ at the beach
Vandaag gingen we met een groepje ouders van vriendjes en vriendinnetjes van school bbq-en bij Vlietland, een recreatieplas. Kindjes spelen in het water en het zand en wij kletsen op een kleedje en lekker eten, super relaxed.